<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarDr. Tanju Sürmeli yeni tedaviyi anlatıyor----

Dr. Tanju Sürmeli yeni tedaviyi anlatıyor

Dr. Tanju Sürmeli yeni tedaviyi anlatıyor
23 Mart 2015 - 11:04 www.finansingundemi.com

İşte Neurofeedback mucizesi: Beyne yeni bir yazılım yükleniyor, vücut elektrik akımını değiştirmeyi öğreniyor, stres kontrol altına alınıyor..

“Bugün bütün dünyadaki ekonomik krizlerin çıkmasında dikkat hatalarının çok büyük payı olduğu düşünülüyor. Ekonomistler hata yaptığı zaman doğal olarak ta finans krizleri ortaya çıkabiliyor. Yaptığımız işe dikkatimizi kalıcı olarak vermemiz ve dış dünyadan etkilenmememiz gerekiyor. Bu dikkati verende vücudumuz ve en önemlisi beynimizdir.  Beynin düzgün çalışıyor olması lazım ki o insan dış etkenlerden etkilense bile üzerinde oluşturduğu işi sonuna kadar yüksek performansta tamamlayabilsin. Bu hep söylenen bir şeydir ancak bazen mümkün olamayabilir “ diyor Tanju Sürmeli.

O konuşurken benim nefesim kesiliyor sanki. Anı yaşıyor, yaşatıyor.

Birden CEO’lar dünyasına geçiş yapıyor. Dikkat kesiliyorum:

 “Özellikle finans dünyasında çok stresli bir değişim var ve birçok faktör etkiliyor. Üst düzey CEO’lar üstün başarıları sayesinde bu noktalara gelebilseler bile onlarda da bir takım dikkatle ilgili sorunlar, zamanla çevresel faktörler ve stresle ilgili değişiklikler oluşabiliyor. “
Burada sayın uzmanımız durmasa da ben duruyorum. Ekonomistler, CEO’lar, stres, hata, finansal krizler.. İçimden çığlık atar gibi geçiyor o kelimeler…

Dünyaca ünlü Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli’nin karşısındayım. Yurt içinde bir belediyeden diğerine, o üniversiteden bu üniversiteye koşan, TV’lere çıkan; yurt dışında bir konferanstan diğerine katılan, adı ve değeri tartışılmaz Harvard’da “bilim adamı araştırma” programında çalışan Dr. Tanju Sürmeli’nin bize ayırdığı vaktin kıymetini daha iyi anlıyorum.

Bir tıp adamı, bir bilim adamı olarak çocuk, genç, büyük, kadın, erkek, iş adamı, sporcu, finansçı herkesin performans artırmaya ihtilacı olduğunu ısrarla vurguluyor Sürmeli. Çözüm olarak ne hap ne de iğne öneriyor. Onun ilacının adı Neurofeedback.

Dr. Sürmeli, Neurofeedback’i, “Aslında bir vücut eğitimi. Vücudun beyin ile koordineli yani uyumlu çalışmasını sağlıyoruz” diye kısaca özetliyor. İşin sırrı ise beyindeki elektrik akımının düzenli hale getirilmesi. Böylece streste de değişiklikler oluyor, insanoğlu daha duyarlı hale geliyor.
 

 
“STRES ÇOK ÖNEMLİ BİR FAKTÖR”
 
Stresi kontrol altına alarak yaşam kalitesini yükselten Dr. Tanju Sürmeli ilginçtir herkesin yaka silktiği stresi seviyor. Ama günlük hayatımızda koşturmamıza yarayan orta düzeyde olan stresi. Zaten fazlası onun müdahale sahasına giriyor:

“Burada stres çok önemli bir faktör. Kişinin kendi genetik yapısı, o an yaşadığı ortamdaki ailesel sorunlar, iş dünyasındaki sorunlar ve hatta bir de buna siyasi konjonktürler eklenirse yalnızca lokal değil, o zaman bütün vücutta bir gerilime sebep olabiliyor. Bu stres ve gerilimin sonucunda da kişi uyku bozukluğu, güne yorgun başlama ve enerjisinde bir düşüş yaşayabiliyor. İşte bunların hepsinin değişimin olduğu yerde, performansımızı etkileyen vücudumuzdaki hissettiğimiz olayların hepsi geliştiğinde performansımızı da olumsuzluklar oluşmaya başlıyor. Bunu en yüksek şekilde kullanabilmemiz için bu kısmı kontrol altına almamız lazım.”

Neurofeedback’in mucizeleri bununla kalmıyor tabi ki! Anlaşılan o ki, bu yöntem (özellikle çocuklarda) dikkat eksikliği, öğrenme zorluğu,  depresyon, anksiyete bozukluğu, panik atak, Alzheimer’ın tedavisinde de kullanılıyor.

Peki, siz, Şeker gibi korkutucu, milyonlarca insanın muzdarip olduğu hastalığın genetik te olsa engellendiğini biliyor muydunuz. Şok gerçeği Dr. Tanju Sürmeli bakın nasıl anlatıyor:

“Okuduğumuz kitaplar veya diğer yöntemler daha çok bilinçsel sistemlerimize yani yüzde 1 veya 5 ile kullandığımız sistemlere hitap ettiği için beynin yüzde 95’lik kısmını değiştirmemize yardımcı olamayabiliyor. Yâ da değiştirsek bile kalıcı olarak bu değişimi sağlamayabiliyoruz. Çünkü beynin diğer yüzde 95’lik kısmı bizim kontrolümüz dışında çalışan sistemler. Mesela şeker hastalığı genetiktir. Ancak yüzde 30,40 stresle doğru yönetmeyi, doğru beslenmeyi öğrenirsek engelleyebiliyoruz. Genetik faktörleri değiştirmemiz elimizde. Bu yöntemi insan vücuduna edimsel koşullanma ile ve bazı sensörler yardımıyla uyguladığımızda olumlu sonuçlar alıyoruz…”


 
“BEYNİMİZE YENİDEN BİR YAZILIM YÜKLÜYORUZ”
 
Ve kritik soru geliyor: Performansa kimin ihtiyacı yok ki?

Hem bedenen hem ruhen ‘yaşam’ sevincimiz, enerjimiz olan performansın ise beynimize yüklenen yeni bir yazılımla arttığını anlatıyor Sürmeli. Sadece ‘vay canına’ diyebiliyorum. Ünlü Psikiyatristi dinliyorum:

“Beyindeki elektrik akımını düzenli hale getirirsek streste de değişiklikler oluyor daha duyarlı oluyoruz ve bizi daha az etkiliyor. Bunları düzenli hale getirdiğimiz zaman bilinçaltını da kontrol etmeyi ve otomatik pilotta kalıcı hale dönmesini sağlıyoruz.  İşte biz bu kalıcı öğrenme sistemini haftada birkaç kere sensörler yardımıyla uyguladığımızda beynimize yeniden bir yazılım yüklemiş oluyoruz. Bu durumda performansımızı artırıyor. Uykumuz düzene giriyor, daha enerjik hissediyoruz, ağrılarımız varsa azalıyor. Neurofeedback aslında bir vücut eğitimi. Vücudun beyin ile koordineli yani uyumlu çalışmasını sağlıyoruz."

Peki, performans için bu yöntemi kullananlar kimler? Tanıdık isimler var mı? Hiç olmaz mı? Yanıtın sorudan daha önemli olduğu orta çıkıyor çünkü Olimpiyat oyuncularının, Andrea Pirlo’nun da aralarında bulunduğu dünya kupasını kazanan İtalyan Milli  Takımı’nın performans eğitimi aldığını söylüyor Sürmeli. Tenis şampiyonu Mary Pierce, Altın madalyalı kayakçı Hermann Maier Peak da kadroya ekleniyor. Peki, ya Türkler? Kimlik açıklamıyor ama saydıkları bana yetiyor: Bankacılar, sigortacılar, sanayiciler, armatörler…

Sürmeli’nin daha anlatacak o kadar çok şeyi var ki… Ama zamanı çok kıymetli… Onun için sohbeti burada kesiyoruz.

Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli ile soru-cevap turuna geçiyoruz...
 

 
“İLAÇLI TEDAVİDEN DAHA ÇOK ETKİLİ OLDUK”
  
-Beyni nasıl eğitiyorsunuz?

 
-Bir takım sensörler var ve bu sensörler insan vücuduna bağlandığı zaman bilgisayar ekranına kendisiyle ilgili anında fizyolojik bilgi geçmeye başlıyor. Bu da sayısal rakamlara dönüşebiliyor. Yarım saat kendi parametlerini görüp normale getirmeyi öğretmeye başlıyor. 10-20 kere bu çalışmayı yaparsak ki bu kişiden kişiye değişiyor, bazısında 30, bazısında 40 kerede öğreniyor. Vücut bunu öğrendiği zaman otomatik pilotta kendiliğinden kullanmaya başlıyor. Beynimizde bütün işlemlerimizi yapan bir elektrik akımı var. Kaslarımızda da var. Ama beynimizdeki elektrik akımı bütün bölgenin düzenli çalışması, bazı atlamalar yapması ya da düzensiz çalışmasına sebep olabiliyor. Bazen elektrik akımı sizin kişisel farklılığınızdan dolayı yanlış yerde istenmeyen elektrik akımı çok daha fazla olabiliyor. Bu elektriksel akımı bilgisayara yansıtırsak kişinin o elektrik akımını o bölgede değiştirmesini öğretebiliyoruz. Elektrik akımı yavaştan hızlıya doğru delta, tetha, alfa, beta diye adlandırılıyor. Hatta bu yöntemleri bazı hastalıklarda da kullanabiliyoruz.
 
-Hangi hastalıklarda kullanıyorsunuz?

-Mesela çocuklarda dikkat eksikliği, öğrenme zorluğu,  depresyon, anksiyete bozukluğu, panik atak, Alzheimer de kullanıyoruz. Şu an önemli bir çalışmamız var. Bilimsel çalışmalar da var. 20 hastada ilaçların gösterdiği etkiden daha fazla etki oluşturduk. Bu Alzheimer hastalarımız ağır dereceden hafif dereceye kadar olan bir grup.  
 
-Yüzde kaç iyileşme oluyor?

-Bu hastalıkta yüzde vermek çok zor... Alzheimer ilaçları hastaların yüzde 40 ya da 50’sine iyi geliyor. O da 6 ay kullandığınızda. Ve bu ilaçların bir sürü yan etkisi var. Beyni daha fazla baskılıyor. Mesela iki hastamız vardı hiçbir fonksiyonu yapamayacak haldelerdi ve onlar bu tedaviyle daha iyi hale geldiler. Alzheimer’liler için zor bir durum. Burada hastalığı tamamen ortadan kaldırmak değil en azından başka bir hastalığı da yoksa mental kapasitesini biraz daha fazla kullanabilmesini sağlamakta faydalı olabiliyoruz. Ve Neurofeedback yöntemiyle bu hastalarda ilaç kullanmayı kestik. Aldığımız olumlu cevaplar ilaçsız aldığımız sonuçlar.  
 

 
“MÜŞTERİLERİMİZ SANAYİCİLER, BANKACILAR, SİGORTACILAR…”
 
-İş dünyasından müşteri profiliniz kimler?


- Türkiye’nin sanayicileri ile büyük şirketlerin üst düzey yöneticileri, Tekstilciler, armatörler,banka ve sigorta şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile çalışmalar yaptık. Bunların büyük bir kısmı da stres altında anti depresan ilaçlar kullanıyorlar.
 
-Bu sistemin bilinirliği ne durumda?

-Neurofeedback’i herkes bilmiyor. Duyurulup, araştırılması lazım. En önemlisi doktorların da bu tür yeni tedavi yöntemlerini öğrenmeye meraklı olmaları ve ellerini taşın altına koyup hastalarında denemeleri lazım. Neurofeedback’in tanınması için Amerika’dan döndüğümden beri çalışmalar yapıyorum.   İTÜ Yıldız Teknik ve Spor Okullarına, İstanbul Üniversitesi Spor Yüksek Okulu’na, Marmara Üniversitesi Spor Yüksek Okulu’na davet edildim ve sunumlar yaptım. Önümüzdeki günlerde de bir tıp fakültesinde sunum yapacağım. Aynı zamanda Harvard’ın “Bilim Adamı Araştırma” programındayım. Bu kanıtlanmış bir bilim dalı.
 
-Stresle nasıl baş edilir?

-Stresten kaçmak diye bir şey yok. Onun içinde strese hazırlıklı olmaları için sağlıklı beslenmeleri, spor yapmaları, uykularını iyi almaları lazım. 5-7 saat bölünmeden bir uyku yeterlidir. İstikrarlı olmaları önemli. O ana ve yaptıkları işe konsantre olmaları gerekir. Bir de işten çıktığı zaman yolda giderken iş dünyasındaki stresi bırakıp daha iyi şeyler düşünmek lazım. Ancak orta düzeyde bir stres de gerekiyor ki biz günlük hayatımızda koşturabilelim. Aşırı düzeyde strese girdiklerinde de kendi başlarına bundan çıkamayacaklarını bilip mutlaka yardım almalarını tavsiye ederim. Bu yardım genelde ilaç almak gibi algılanıyor ancak ilaçları böyle bir ortamda tavsiye etmektense ilaçsız, Neurofeedback yöntemlerini tabi bu eğitimi de bu işi bilen ve ehli olan klişelerden almak şartıyla tercih edebilirler. Bu çok önemli…



DR. TANJU SÜRMELİ (UZMAN PSİKİYATRİST) HAKKINDA

*Dr.Tanju Sürmeli, 1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  
*Psikiyatri ihtisası için gittiği Amerika’da, ECFMG sertifikalı olarak Institute of Living/U.Conn., Yale, University of Texas, San Antonio, Psikiyatri ve Nöroloji üniversite hastanelerinde ihtisas eğitimi aldı.
*New York Medical College’da EEG ve psikofarmakoloji Research Fellowship yaptı.
*New York Ackerman Institute for Family Therapy (Cornell Üniversitesi)’de Aile Terapisti ve New York Milton Ericson Hypnosis Institute’de Hipnoz eğitimi aldı.
*Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi-NYSPI’de ve Manik Depresyon Vakfı’nda Prof. Dr. Ronald Fieve’ye başasistanlık yaptı.
*2000 yılında Türkiye’ye dönerek Ege Üniversitesi’nde denklik sınavını geçerek Psikiyatrist olma hakkını kazandı.
*2001 yılında Sağlıklı Yaşam Kliniği’ni kurdu. Biofeedback, Neurofeedback, Psikiyatride QEEG ve ERP kullanımı Derneği kurucusu ve başkanıdır.
*Türkiye’de BCIAC-EEG Akademik üye sertifikalı tek isimdir.
*Sürmeli’nin uluslararası pek çok (AAPB,ISNR, SAN, BFE, APA, ECNS) derneklerde de üyeliği ve çalıştaylarda eğitmen olarak fakülte pozisyonu bulunmaktadır.
*A klas hakemli Clinical EEG and Neuroscience, Psychiatry Research, and Journal of Child Psychology and Psychiatry bilimsel dergilerinde makale incelemecisi olarak görev almaktadır.
*Harvard Tıp Fakültesi, Scholar (bilim adamı) klinik araştırma programına kabul edilerek, burada çalışmalarını sürdürmektedir.
YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saliha bozkurt19 Mayıs 2021 19:16

    Hocam merhaba benim zihinsel engelli bir kızım var 14 yaşında şu an ergenlik dönemi çok sıkıntımız var hiç dinlemiyor ders çalışmıyor babamız kanser hastası şaşırdım ne yapacağımı tedavi edilirmi

  • şerife keleş11 Ocak 2021 12:33

    Hocam merhaba, bende çok depresyona giriyom çikamiyom içinden ilaç kullaniyom sizin onereceğiniz bir şey varmi . şehir dişinada randevu veriyomusunuz . ucreti ne kadar ogree bilirmiyim?

  • Yakup göçebeler06 Ekim 2020 13:41

    Hocam kardeşim bağımlı bundan kurmak istiyoruz neler yapabiliriz

  • Metin şahin30 Nisan 2020 17:46

    Hocam  merhaba  benim 11 yaşında  bir oğlum var 4 aylık ken  bir nöbet geçirdi  hastanede gizli ateş  dedi doktor arkadaşlar  daha sonra nöbetler devam etti  dokuz eylül hastanesinde  epilepsi tanısı kondu ilaç tedavimiz devam ediyor  zihin sel  sorunumuz var bize bu konuda yardımcı olursanız size  minnettar kalırız saygılar ,

  • Vijdan Işık03 Eylül 2019 16:43

    merhaba hocam..oğlum 33 yaşında ,5 senedir solian kullanıyor..günde100mg.ilacı bırakmak mümkün mü..ilaçsız tedavi olabilir mi..

  • Banu can12 Şubat 2019 20:41

    Sayin hocam iyi aksamlar benim yuzde 58 apitik otizim 6 yasinda oglum var cok hiperaktivitedi var aslinda algusi acik konusmamiz fazls yok arada bi keyfi gelirse anne baba abi abla birkac kelime diyo ama net bisey yok aslinda ilacta kullaniyom abifly aslinda hiperaktivite duzelirse konusmaya baslayabilir dikkat eksikligide var sizce nedir

  • İdris01 Kasım 2021 21:32

    Cocuguz konusuyor mu şimdi benim oglumda anlatınız gibi de

  • Ahmet 30 Nisan 2021 00:19

    Merak ettim sorun düzeldimi acaba benzer sorun bizim çoçukta da var sizden ricam mesajımı görürseniz cvp yazarsanız devinirim [email protected] Lütfen

  • NURCAN13 Aralık 2018 10:39

    merhaba hocam 20 yıldır yaklaşık antidepresan kullanıyorum bunu bırakmam mümkün mü ve yaklaşık kaç seansta biter ve seans ücreti ne kadar

  • Yasemin MUMCU 12 Ekim 2018 22:55

    Sayın hocam iyi akşamlar.oğlum 5 senedir hiperaktivite ve dikkat eksikliğiyle ilgili 36 mg.concerta ilaç kullanıyor.fakat hiçbir şekilde bir faydasını göremedik.surekli öğretmenleri ve arkadaşları hareketliliğinden şikayetçi hemen en ufak bir şeyde dikkati dağılıyor.Bu yüzden ders basarısıda düşük.Hiçbir şekilde ders çalışmak istemiyor.Ayni zamanda cokta hırçın Ankarada oturuyoruz sizlere nasıl ulaşabiliriz acaba.insallah sizlerle iletişim kurabiliriz.Saygilar.

  • Serpil Girgin02 Ekim 2018 19:01

    11 yaşında oğlum davranışların dan dolayı doktora götürdüm dikkat eksikliği olduğunu söyle di bir yıldır hap kullanıyoruz bu böyle gidicekmi bilmiyorum ilaç siz tedavisi olurmu acaba tanju bey bn yıllar dir size ulaşmak istedim bir türlü ulaşamadım muayene ücreti ne kadar

  • Şahide sumen13 Temmuz 2018 13:13

    Şahide sumen manisadan kızm 23yaşında hafif mental retardasyon hastası iyileşebilirmi

  • Melike04 Ocak 2021 19:41

    Siz tedaviye gittiniz mi nasıl memnun kadinizmi

  • Esra doğru22 Mart 2018 17:10

    7 yaşında bir oğlum var atipik otizm teşhisi konuldu 1.5 senedir özel eğitim alıyoz bırsürü ilaç kullanıyor dediğiniz yöntemin oğluma faydası olurmu

  • Figen Unal12 Kasım 2017 10:35

    merhaba hocam benm 12 yasinda otizm hastasi oglum var konusamiyor . algilama var uygulama yok 12 yasibda olmasina ragmen beynin 3 yasinda oldugu ogrenildi ucretini ogrenmek istiyorum nasil tedavi uygulanir kac seans

  • Ayşe baş05 Kasım 2017 10:11

    Merhaba hocam kızım 21 yaşında epilepsi hastası devamlı ilaç kullanıyor 10 senedir iyiydi 2 senedir tekrar nöbetleri başladı bu Sıralarda nöbet yok ama günde bir iki kez kasılıyor ne yapmam lazım

  • Rabiye uluçam20 Eylül 2017 21:20

    Merhaba hocam oğlum ytü sini bitirdi çok sinirli agrasif ,herşeye sinirleniyor çok mutsuz hayata hep olumsuz bakıyor. Gereksiz yere sinirleniyor hemde çok kırıcı oluyor sonra pişman oluyor ama kendini kontrol edemiyor bu duruma çok üzülüyorum bir anne olarak yoksa oğlumun özü çoook mükemmel ve zeki bu drımla ilgili bilgi verirseniz sevinirim ist pendikte oturuyoruz

  • Mustafa karaca23 Temmuz 2017 10:47

    Merhaba hocam torunum 11 yaşında 10 yıllık epilepsi hastası 2 yaşında tutuldu yaklaşık sekiz yıldır nöbetleri olmuyordu son 4 aydır katılmalı olarak ayda bir haftada bir ve haftada olmak üzere nöbetleri olmaktadır sabah 5.5 ss akşam 5.5 ss olmak üzere teepra yine sabah 150mgakşam150mgdepakin kullanıyor Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz olursanız tedavi sürecin ce nekadar bir ücretlendirme olur cevaplardan memnun olurum teşekkür ederim

  • Serpil saybo08 Şubat 2017 00:04

    Hocam benim yenen epilepsi teşisi konuldu ben sizden ricam bu konuda yardımcı olabilir misiniz lütfen ücreti ne kadar çok zor durumda yardımcı olursanız çok sevinirim inşallah

  • Raif turhanogullari21 Aralık 2016 19:40

    Ücret ne kadar ve hangi şehirde tedavi yapılıyor ben antalyadayim

  • Aykut kiyak 10 Şubat 2020 19:46

    Bende oglumu goturdum 40 seyans yazdi,20 milyar para verdim, hicbir faydasini gor medium, bosuna para kaptirmayin.

  • Raife turhanogullari21 Aralık 2016 19:38

    Merhaba hocam bu yöntemle stresi anlattığı faydası var peki vertigo tedavi edilebilir mi

  • Sema güler10 Aralık 2016 13:14

    Sayın doktorum bugün gazetede yazınızı okudum bir umide kapıldım kızım beş yaşından beri epilepsi tanısı konuldu dalma nobetleri geçiriyor conxolas şurup kullaniyoroz nobetlerini durdurmaktan başka hiçbir şeye yaramadı şuan 14 yaşında ve halen okumayı ogrenemedi dikka danikligi var çok kilo alıyor 68 kilo hocam bize nasil yardımcı ola bilirmisiniz maddi durumumuz cok zayıf bir de muayene ucretiniz ne kadar.

  • Hülya Topak Yurtay23 Kasım 2016 02:34

    Biz çok memnun kaldık.Onca hekim onca ilaç onca stresle uzun yıllar süründük.Sağolsun Tanju beyin sayesinde şiddetli bir okb yi geride bıraktık.Bipolar durumumuz da gayet düzeldi.Kötü günler geride kaldı.Tanju beye ekibine sonsuz teşekkürler

  • Burcu katlan 21 Kasım 2016 21:14

    Sayin doktorum 15 senedir okbyle depResyon ve panikatak tedavisi görüyorum.anafranil paxera rameron iciyorum. Okb de korku krizine giriyorum nefesimi kesmekten korkup anksiyeten yasiyorum.bana ne tavsiye tedavi önerirsiniz

  • melahat taner04 Ocak 2021 00:11

    burcu hanim gercekten şifa buldunuzmu ilac kullanimini bıraktinizmi cevap verirseniz sevinirim

  • sevda10 Haziran 2019 11:52

    İlk olarak 2.275 tl odenıyor

  • S.A.11 Kasım 2016 10:20

    Kızımda gelişim gecikmesi var.Prof.Dr.Serap UYSAL gelişim geriliği olduğunu özel eğitim alması gerektiğini söyledi.6 yıl rehabilitasyonda eğitim aldık.Ancak bir arpa boyu yol alabildik. 2016 mayısda Dr. Tanju Beyle Neurofeedback tedavisine başladık. Tedavi ile daha ilk 10 gününde değişimleri görmeye başladık.Hırçınlığı,inatçılığı azaldı,konuşmasında cümleleri 4-5 kelime ve anlamlı oldu.Dalmaları azaldıEspiri yapmaya başladı,ayakkabılarını bağlayıp,kıyafetlerini kendisi giymeye başladı,konuşması giderek düzeliyor ve kelime haznesi artıyor. Dr.Tanju Sürmeli’nin uyguladığı bu ilaçsız tedaviden biz çok fayda gördük ve gelenlerin de fayda gördüğüne şahit olduk.Bu tedavinin SGK kapsamına alınmasını ve devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz.

  • Ceylan günnur16 Aralık 2018 13:28

    Merabalar nasil ulastiniz cok mu pahali tedavisi aceba nasil ulasabiliriz tanju sürmeli ye

  • Şadime kaçar28 Ekim 2016 13:25

    Salın yaptırmayın

  • Mine şirin26 Ekim 2016 15:22

    Ben hangi telefonla iletim kurabilirim.

  • Mehmet erdal06 Mart 2016 23:00

    Süper 1 doktor seviyoru

  • Ferruh Tukel31 Ocak 2018 21:28

    Depresyon tedavisi mi gordunuz faydası bayağı oldumu?