BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDr. Fauci Omikron endişelerini azalttı----

Dr. Fauci Omikron endişelerini azalttı

Dr. Fauci Omikron endişelerini azalttı
08 Aralık 2021 - 07:41 www.finansgundem.com

Başkan Biden’ın sağlık danışmanı Fauci, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, daha fazla veriye ihtiyaç duyulmasına rağmen, erken Omikron vakalarının daha az hastaneye yatış gerektirdiğini ve hastaların oksijene daha az ihtiyaç duyduğunu söyledi

“Omicron Daha Bulaşıcı ama Etkisi Daha Az’’
07 Aralık 2021

Paylaş

Yazdır

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, ilk bulguların, korona virüsün Omikron varyantının muhtemelen daha yüksek derecede bulaşıcılığa sahip olduğunu ancak daha hafif geçirildiğini gösterdiğini açıkladı.

Başkan Biden’ın sağlık danışmanı Fauci, Beyaz Saray’daki basın brifinginde yaptığı açıklamada, daha fazla veriye ihtiyaç duyulmasına rağmen, erken Omikron vakalarının daha az hastaneye yatış gerektirdiğini ve hastaların oksijene daha az ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Fauci, önümüzdeki hafta daha fazla verinin beklendiğini, ancak kesin sonuçlara ulaşmanın birkaç hafta süreceğini kaydetti.

Beyaz Saray Corona Virüsü ile Mücadele Görev Gücü Koordinatörü Jeff Zients de brifingde yaptığı açıklamada, ABD'nin Omikron ilk tespit edildiğinde bazı Güney Afrika ülkelerine uyguladığı seyahat kısıtlamalarını düzenli olarak yeniden değerlendirdiğini, ancak bu kısıtlamaların "makul bir süre" boyunca yürürlükte kalacağını söyledi.

ABD’de geçen hafta 12,5 milyon doz aşı uygulandığını belirten Zients, bunun Mayıs ayından bu yana en yüksek sayı olduğunu ve yaklaşık 7 milyonunu takviye dozların oluşturduğunu söyledi.

Afrika Birliği’nden seyahat kısıtlamalarına karşı uyarı

Öte yandan Afrika Birliği, bazı üye devletlere uygulanan seyahat kısıtlamalarının acilen kaldırılması çağrısında bulundu. Birlikten yapılan açıklamada, önlemlerle uluslararası sağlık düzenlemeleri doğrultusunda zamanında veri paylaşımı yapan hükümetlerin etkin bir şekilde cezalandırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kısıtlamaların "gelecekte bilgi paylaşımından caydırıcı olduğu ve potansiyel olarak kıtada ve küresel olarak sağlık güvenliğine tehdit oluşturduğu" uyarısı yer aldı.

Avrupa Birliği ülkeleri Kasım’ın son haftasında, ABD, İngiltere ve İsrail dahil birçok ülkenin, son derece bulaşıcı olduğu düşünülen birkaç Omikron varyantı vakası bildirmesinden hemen sonra yedi Afrika ülkesine seyahat kısıtlamaları getirmişti. (Amerika'nın Sesi)

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

ABD'de 'Omikron' görülen eyalet sayısı artıyor

 

Omikron seyahat hisselerinin liderliğini durduramadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)