BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDPT think-thank kuruluşu oluyor----

DPT think-thank kuruluşu oluyor

DPT think-thank kuruluşu oluyor
11 Temmuz 2011 - 08:29 www.finansgundem.com

Yılmaz, DPT'nin yeni misyonunu, "Kamuda yapılanacak ama esnek olacak. Düşünce üretecek" diye tarif etti

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yeniden yapılandırılıyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz "Think-thank görevi üstlenecek Kalkınma Araştırmaları Merkezi kuruyoruz. Önemli yatırımları buradan takip edeceğiz" dedi. Kalkınma Bakanlığı içinde Yatırımlar ve İzleme Değerleme Merkezi de kuracaklarını anlatan Yılmaz, "Bakanlığımıza yeni bir yapı kazandırmış olacağız. Uzun vadeli stratejiler üzerinde çalışacağız. Araştırma Merkezimiz kamuda yapılanacak ama esnek bir yapıda olacak. Think thank kuruluşu gibi çalışacak, düşünce üretecek. Sivil toplum örgütleriyle, akademik kurumlarla yakın ilişki içinde olacak. Şimdi ustalığımızı göstereceğiz" diye konuştu.
ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Kalkınma Bakanı Yılmaz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Konya Ovası Projeleri'nden sonra Karadeniz Projesi için de çalışmalara başladıklarını söyledi. Proje kapsamında, yol çalışmalarına hız verilmesi, yeni baraj inşası, elektrik şebekelerinin yenilenmesi, tarım alanlarının yeniden planlanması, doğalgazın yaygınlaşması ile Karadeniz Bölgesi'nin kaderi değişecek. Eğitim ve sosyal yatırımlara da ağırlık verilecek. Yılmaz, "Doğu Karadeniz ağırlıklı olacak. Ancak İdare'nin hangi şehirde olacağı belli değil" dedi.
HAZAL ATEŞ/ Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)