BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL 2.99'un üzerini gördü----

Dolar/TL 2.99'un üzerini gördü

Dolar/TL 2.99'un üzerini gördü
18 Mayıs 2016 - 21:57 www.finansgundem.com

Türk Lirası gelişen ülke kurlarındaki kayıplara paralel olarak dolar karşısında geriliyor

Dün 2,96'lı seviyelerde dengelenen dolar/TL yeni güne 2,9774'lü seviyelerden başladı, ardından 2.99'un üzerine tırmandı. Fed tutanakları doların tüm gelişen para birimleri karşısında yükselmesine neden oldu.

Fed tutanaklarında, yetkililerin Haziran ayında faiz artırımının ekonomik gelişme devam ettiği müddetçe istekli olduğu görüldü.

San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in bu yıl 2 ya da 3 defa faiz artırımına gidebileceğini belirtmişti. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ise gelecek toplantılarda Faiz artırımını destekleyeceği yönünde görüş bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'nin TCMB'nin seri faiz indirimleri yapması gerektiğini belirtmesi ve kurun çok da aşağı inmesinin doğru olmadığını söylemesi de kurdaki harekette etkili oldu. Yurtiçinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevinden ayrılmasının ardından oluşan siyasi belirsizlik de piyasalarda etkili oluyor.

Türk Lirası bugün Bloomberg'in takip ettiği 24 para biriminden Güney Afrika Rand'ı, Polonya zloti'si ve Güney Kore wonunun ardından en çok düşen 4. para birimi oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)