BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDolarizasyon bankalara kar ettiriyor----

Dolarizasyon bankalara kar ettiriyor

Dolarizasyon bankalara kar ettiriyor
23 Haziran 2021 - 12:34 www.finansgundem.com

TL varlıklar ve petroldeki hareketler, bankalar ve enflasyon tarafında belirleyeceği olmaya devam ederken, dolarizasyonun bankalar için olumlu olduğu belirtiliyor

Bloomberg Intelligence analizine göre, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve dolarizasyon Türkiye’deki yüksek faiz oranlarının bir süre daha geçerli olmasına neden olabilir.

Dolarizasyon: Bir ülkedeki yerleşiklerin değişim aracı, hesap birimi ve yatırım aracı olarak kendi ulusal paraları yerine yabancı para kullanmalarıdır.

Bloomberg Analisti Tomasz Noetzel, yılbaşından bu yana artan petrol fiyatları ve değer kaybeden Türk lirasının enflasyonun ana faktörleri olduğunu belirtirken enerji ithalatına bağlı olan Türkiye için artan emtia fiyatlarının risk oluşturduğunu belirtti.

Türk Lirası üzerinde baskı yaratan unsurların; zayıf yatırımcı güveni, enflasyon baskısı ve ABD’de parasal koşulların sıkılaşacağına dair beklentiler olduuğunu belirten Noetzel, yıl sonunda Türk lirası için ortak beklentinin 9,00 seviyesi olduğunu dile getirdi.

"Dolarizasyon bankalar için avantajlı"

Türkiye’deki döviz cinsi mevduatların kademeli bir şekilde artış gösterdiğini belirten Noetzel, dolarizasyonun bankaların kâr marjlarını destekleyeceğini de söyledi.

Noetzel, TÜFE’ye endeksli tahviller sayesinde artan fonlama maliyetinin net faiz marjı üzerindeki etkisinin azalarak yüksek Faiz oranlarının yerel bankalar için yönetilebilir olacağını vurguladı.

BBVA’nın Türkiye’de 60 milyar dolarlık varlığının bulunmasından dolayı Türk ekonomisindeki zayıflamadan en fazla etkilenen Avrupa bankası olduğunu belirten Noetzel, merkez bankasında yaşanacak başka bir değişikliğin büyük ihtimalle kur krizini tetikleyebileceğine de değindi.

Kurlarda oynaklık artıyor

Bankalar stres testini bekliyor

Ekonomik toparlanma banka hisselerini yükseltecek

Katılım bankalarının birleştirilmesi gündemde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)