Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dolarda yükseliş sürüyor. Moody’s not kırmasının ardından Türkiye piyasalarından çıkış, FED’in faiz arttırma ihtimali, siyasi gelişmelerin ön plana çıkması doları gün içinde 3.1132 liraya kadar yükseltti.
Doların ateşi düşmüyor. Aksine dolarda yükseliş hareketleri devam ediyor ve yeni rekor seviyeleri test ediliyor. Dün de dolar 3.1132 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek yeni seviyesini gördü. Bankalararası piyasada son işlemler 3.0952 liradan yapılırken, serbest piyasada dolar günü 3.0980 liradan kapattı. Borsa İstanbul’da yüzde 0.84 düşüşle 76 bin 810 puandan günü tamamladı.
MERKEZLER SORUNU
Dolar kurundaki çıkış, gerek iç gündem gerekse dış kaynaklı gelişmelere bağlı olarak sürüyor. ABD Merkez Bankası (FED) faiz artırım beklentisinin güçlenmesi, Avrupa Merkez Bankasının da varlık alım tutarını azaltacağı yönündeki spekülasyonlar, Avrupa’da bankacılık sektörüne ilişkin sorunların tekrar öne çıkmasına bağlı olarak ABD Dolarının dış piyasalarda değer kazanmaya devam etmesi iç piyasalara da yansıma gösteriyor. İç gündemde ise Moody’s tarafından kredi notunun yatırım yapılabilir seviyenin altına çekilmesi ve Kasım ayında diğer kredi derecelendirme kuruluşları tarafından açıklanması beklenen kredi notları konusunda tedirginlik yaşanması, başkanlık konusunun gündeme gelmesiyle siyasi gelişmelerin tekrar öne çıkması, Suriye, Irak ve Musul ile jeopolitik gelişmeler dolar kuruna yükseliş olarak katkı yapmaya devam ediyor. Diğer yandan altının güvenli liman özelliğinin tartışıldığı bir dönemde dolar güvenli liman işlevi öne çıkmış durumda. Ancak sayılan gelişmeler belli ölçüde dolar fiyatına yansımış durumda.
ÇIKIŞ TRENDİ SÜRÜYOR
Dolar kurunun teknik görünümüne bakıldığında, 3.09 zirvesinin üzerinde 3.11 seviyesi gün içinde test edilerek yeni zirve oluştu. Kısa ve orta dönemli çıkış trendi devam ediyor. Sert yükseliş kısa süreli kâr satışlarını beraberinde getirebilir. 3.07 seviyesine kadar geri çekilmeleri teknik düzeltme olarak görmek gerekir. 3.07 seviyesinin üzerinde çıkış hareketi gücünü koruyacaktır. Aksi takdirde sonraki destek noktaları 3.03 ve 3.00 olarak görülüyor. Çıkışın devamı için önemli görülen 3.10 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda ise 3.14-3.15 ve 3.20 sonraki direnç seviyeleri olarak görülüyor. Direnç seviyelerinde kâr satışları görülse de çıkış hareketi gücünü koruyabilir. (Hürriyet / Zeynel Balcı)
insanları betona lükse savurganlığa alıştırarak doları zıplattınız eserinizle övünebilirsiniz akp hükümeti...daha uyanmayanlar için iyi uykular....
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.