BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda bu seviyeye dikkat!----

Dolarda bu seviyeye dikkat!

Dolarda bu seviyeye dikkat!
01 Eylül 2016 - 15:28 www.finansgundem.com

DenizBank Özel Bankacılık Sermaye Piyasası Araçları Uzman Yardımcısı Banu Gültekin dolar beklentilerini açıkladı

DenizBank Özel Bankacılık Sermaye Piyasası Araçları Uzman Yardımcısı Banu Gültekin, teknik açıdan 50 günlük hareketliortalama seviyesinin geçtiği 2.9500 seviyesinin ilk destek noktası olarak yakından takip edildiğini belirtti ve "Bu seviyenin aşağı yönde geçilmesi halinde 2.9250-2.9080 seviyeleri takip ediliyor olacak" dedi.

Banu Gültekin Foreks'e yaptığı açıklamada, Jackson Hole Konferansında Başkan Janet Yellen’ın bu yılki faiz artırım ihtimalini canlı tutması ve Başkan Yardımcısı Janet Fischer’ın doların değer kazancından ziyade düşük verimlilik ve büyümeye atıfta bulunması sonrasında ABD Doları'nın diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında güç kazandığının gözlendiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinde Başkanlar arasında ağırlıklı olarak “Şahin” duruşun korunduğuna dikkat çeken Gültekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bir sonraki FOMC toplantısı 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek ve ekonomik projeksiyonlara dair olası güncellemeler yakından takip ediliyor olacak.

Fed Başkanlarının açıklamaları sonrası Fed’in normalleşme sürecine yönelik piyasa beklentileri yıl sonunda adım atılacağı yönünde şekilleniyor. Ancak Fed’in yakında takip ettiği işgücü piyasası ve enflasyon rakamları ön planda yer almaya devam edecek. Konferans esnasında ekonomik gelişmelerin takip edileceği mesajına da yer verilmişti.

Gün içerisinde Türk Lirası performansı BRL, ZAR ve RUB gibidiğer gelişmekte olan ülke para birimlerine kıyasla bir miktar negatif ayrışma içerisinde. Teknik açıdan 50 günlük hareketliortalama seviyesinin geçtiği 2.9500 seviyesi ilk destek noktası olarak yakından takip ediliyor. Bu seviyenin aşağı yönde geçilmesi halinde 2.9250-2.9080 seviyeleri takip ediliyor olacak. Hafta içerisinde ağırlıklı işlemlerde 2.9500-2.9800 bölgesinin ön plana çıkmasını bekliyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)