Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dolar/TL, haftanın son işlem gününde 8,50 seviyesinin altını gördü. Haziran ayındaki sert yükselişlerin ardından temmuz ayına yatay başlayan kur, bugün 8,4868 seviyesine kadar indi.
Önümüzdeki haftanın büyük bölümünde bayram nedeniyle piyasalar tatil olacak. Bu nedenle yerel yatırımcılar nakde geçerek dövizden TL'ye yöneliyor.
Dolar/TL yaklaşık 3 haftadır 8,55-8,75 bandında işlem görüyordu. Kurda 8.88 seviyesindeki tarihi zirvesinin altında sınırlı kazançlar da yaklaşık üç haftadır devam ediyor.
Analistler teknik açıdan 8,55 - 8,60 - 8,66'yı direnç seviyeleri, geri çekilmelerde ise 8,45 - 8,40'ı ise destek seviyeleri olarak izliyor.
14.00 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,46 oranıda gerileme ile 8,5248 , euro/TL yüzde 0,39 oranında düşüşle 10,0971 seviyesinden işlem gördü.
MERKEZ BANKALARI
TCMB'den yakın zamanda faiz indirimi gelmeyeceğinin düşünülmesi, Fed Başkanı Powell ve ABD Hazine Bakanı Yellen'ın 'yüksek enflasyonun geçici olduğunu vurgulaması ve tahvil alım programlarının kısa sürede başlanmayacağını açıklaması' aşağı yönlü harekette etkili.
ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1,30’lara kadar gerilemesi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine destek veren bir gelişme.
Her ne kadar TCMB'nin politika faizinin önümüzdeki bir ay boyunca yüzde 19'da kalacağının anlaşılması endişeleri azaltsa da, önümüzdeki aylarda erken bir indirim olabileceğine yönelik endişeler tamamen ortadan kalkmış değil. Bankacılara göre bu haftaki PPK'da ek sıkılaştırma mesajı olmaması olumsuz bir gelişme olarak görülürken, bir indirim mesajı verilmemesi ise olumlu algılandı.
GÖZLER ENFLASYON RAPORU’NDA
Piyasalarda TCMB gündemi açısından takip edilecek bir sonraki gelişme ayın son gününde gerçekleşecek yılın üçüncü enflasyon raporu olacak.
Piyasanın yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 15 üzerine çıkarken, TCMB'nin tahmini yüzde 12,2 seviyesinde bulunuyor. Bankacılar TCMB'den PPK öncesi belirgin yukarı revizyon bekliyorlardı. Ancak PPK'da buna yönelik bir sinyal olmaması piyasayı şaşırttı.
Tüketici enflasyonu yüzde 17.53 ile Mayıs 2019'dan bu yana en yüksek düzeye çıkarken, son verinin ardından ekonomistler yılsonu enflasyon beklentilerindeki düşüşleri azaltma eğilimini belirginleştirdiler.
TÜFE ile ÜFE arasındaki farkın 25 puanın üzerine çıkması, enerji fiyat zamları ve kuvvetli büyüme TÜFE üzerindeki yukarı riskleri belirgin hale getirdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.