<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yükselişe mi geçiyor?----

Dolar yükselişe mi geçiyor?

Dolar yükselişe mi geçiyor?
08 Temmuz 2014 - 07:53 www.finansingundemi.com

2014’ün doların yılı olacağı yönündeki beklentiler gerçekleşmezken, uzmanlar dolarda seyrin değişebileceğini açıkladı

Uzmanlar son aylarda ABD hazine tahvillerinin getirilerinin düşük kalmasıyla beklentilerin altında bir performans sergileyen dolarda seyrin değişebileceğine işaret ediyor.

HAZİRAN VERİSİ İŞLERİ DEĞİŞTİREBİLİR

Uzmanlar Haziran ayında beklentilerin üzerinde gelen istihdam rakamlarının doların yükselmesini sağlayabileceğini söyledi. Bank of America Merrill Lynch stratejistleri Priya Misra ve Ian Gordon yazdıkları bir notta, “Dolar son dönemde Hazine Tahvilleri’nin düşük getirisinden dolayı zarar gördü ancak ekonomik veriler iyi geldikçe doların hareket eğrisi de yükselişe geçiyor. Dolar önümüzdeki dönemde değerlenebilir” dedi. Özetle, ABD ekonomisinde işler iyiye gittikçe, Hazine Tahvilleri’nin getirisi de artacak ve bu da doların değerlenmesi anlamına gelecek.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Uzmanlar aylardır 2014’ün Fed’in geri çekilmesi, iyileşen ekonomi ve merkez bankalarının gevşek para politikalarının etkisiyle doların yılı olacağını söyledi. Ancak göstergeler doların diğer para birimleri karşısında değer kaybettiğini gösterdi. Dolar endeksi yılın ilk yarısında zayıf bir seyir izledi. Bu sırada Brezilya reali, Yeni Zelanda doları, Avustralya doları, Japon yeni ve İngiliz sterlini yüzde 3 ile yüzde 6 arasında değerlendi.

NEDEN ZAYIF KALDI?

Peki doların zayıf kalmasının nedeni ne? Uzmanlar, ABD Hazine Tahvilleri’nin düşük getirisinin doların değer kazanmasını engellediğini söylüyor. Bakıldığında devlet tahvillerinden elde edilen kazançlar düştüğünde, ülkelerin para birimlerinin de değer kaybettiği görülüyor. Son olarak Japonya Merkez Bankası 2013’te parasal genişleme musluklarını açtığında, Japon yeni yüzde 13 değer kaybetmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)