BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yükselişe geçebilir----

Dolar yükselişe geçebilir

Dolar yükselişe geçebilir
07 Haziran 2015 - 18:09 www.finansgundem.com

İstihdam verisinin ABD ekonomisinin toparlandığı sinyali vermesinin ardından önümüzdeki süreçte açıklanacak verilerle doların yükselişi artabilir

Geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklentinin çok üstünde gelen tarım dışı istihdam verisinin ABD ekonomisinin iyileştiğine dair sinyaller vermesinin ardından, önümüzdeki süreçte açıklanacak veriler doların yükselişini pekiştirebilir.

ABD doları, Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin ekonomik görünümün toparlandığı görünümü vermesi ile yen karşısında 13 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ekonomistler Fed’in Eylül ayında faizleri arttırmaya yakın olduğunu değerlendiriyor. Önümüzdeki 2 haftada açıklanacak perakende satışları, üretici fiyatları endeksi ve tüketici güveni verilerinin doların güçlülüğünü arttırabilir.

Boston’daki Pioneer Investment Inc. döviz kuru stratejisi direktörü Paresh Upadhyayai “Dolarda bir başka ralli görmemiz büyük oranda perakende satışları verisine dayalı” yorumunda bulundu.

Dolar, geçtiğimiz hafta yen karşısında 125.86 yen ile Haziran 2002’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 1.2 yükseldi ve 125.63 yen oldu. Dolar euro karşısında ise yüzde 1.2 geriledi ve 1.1114 dolar seviyesine geldi.

ABD dolarının 10 temel para birimi karşısında hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.1 artış ile 1,192.75 puan oldu.

Amerika'da tarım dışı istihdam Mayıs ayında beş ayın en yüksek artışını gösterdi. Tarım dışı istihdam Mayıs ayında 280 bin ile beklentinin üstünde gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 226.000 olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)