BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar traderları yine yanılttı!----

Dolar traderları yine yanılttı!

Dolar traderları yine yanılttı!
09 Mayıs 2016 - 08:17 www.finansgundem.com

Traderların dolarda aldığı pozisyon, bu yılki hatalı hamlelere bir yenisi daha ekledi

Traderların döviz piyasasında en sonunda iyi bir karar verdiklerini düşündükleri biz zamanda, doların yukarı yönlü hareketi bu yılki hatalı hareketlere bir yenisi daha ekledi.

ABD parası, hedge fonlarının dolarda aşağı yönlü pozisyon almalarından kısa bir süre sonra geçtiğimiz Cuma günü, önemli paralar karşısında tüm yılın en iyi haftasını tamamladı. Bu, döviz yöneticilerinin bu yıl yaptığı tek hatalı hamle değil. Döviz yöneticilerinin getirilerini takip eden bir endekse göre, 2016 yılında kar elde etmekte başarısız olmuş durumdalar.

Traderların yılın başından bu yana yaptığı varsayımların yanlış olduğu anlaşıldı. Fed'den geleceği beklenen faiz artırımlarınnı gerçekleşmemesiyle birlikte, ABD ve diğer önemli merkez bankaları arasındaki politika ayrışması daha az oldu. Yatırımcıların, Brexit referandumu nedeniyle sterlinin düşeceği yönündeki tahmininin doğru çıkmasına karşın, İngiltere parası toparlandı.

Londra'da Manulife Asset Management (Europe) Ltd.'den Chris Chapman, döviz piyasasında çok zorlayıcı bir yıl oldu. Piyasasının ortak görüşü olan bazı işlemler beklendiği gibi çalışmadı. Birçok insan daha değersiz euro, düşük yen ve yüksek dolar bekliyordu. Fakat şimdiye kadarki piyasa hareketleri bu beklentilerin karşısında oldu” dedi.

ABD parası, TSİ 08:08'de euro karşısında yatay seyrederek 1.1409 seviyesinden işlem gördü. Dolar/yen paritesi ise yüze 0.30 yükseliş kaydederek 107.44 seviyesinden işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)