BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar tarihi rekoru tazeledi----

Dolar tarihi rekoru tazeledi

Dolar tarihi rekoru tazeledi
26 Aralık 2013 - 09:33 www.finansgundem.com

Likiditenin yıl sonu nedeniyle zayıf olduğu piyasada siyasi endişelerin sürmesiyle yükselişe geçen dolar, 2,14'le rekorunu yeniledi

Merkez Bankası'nın hafta başında açıkladığı yüklü döviz satışlarıyla tarihi zirveden dönen dolar, likiditenin yılsonu nedeniyle zayıf olduğu piyasada siyasi endişelerin sürmesine paralel yükselişe geçti.

Güne 2,0914 liradan başlayan dolar, 2,14 seviyesine kadar çıkarak tarihin en yüksek düzeyine ulaştı. Sepet bazında TL (yüzde 50 dolar, yüzde 50 Euro) ise 2,49'a çıkarak rekor seviyeye ulaştı. Bankacılara göre, Başbakan Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklaması önemli bir belirsizliği ortadan kaldırdı. Bankacılar bu belirsizliğin ortadan kalkmasına karşın henüz siyasi endişelerin tamamen bittiğini söylemek için erken olduğunu, gün içinde siyasi gelişmelerin yanı sıra Merkez Bankası'nın döviz piyasasındaki olası adımlarının izlenmeye devam edileceğini söylediler.


YABANCILAR POZİSYON AÇMAKTA İSTEKSİZ

Bankacılar küresel piyasalarda Noel tatili nedeniyle bazı piyasalar açık olsa bile yabancıların yeni pozisyon açmakta isteksizliklerine dikkat çekti.

İKİNCİ DALGA BEKLENTİSİ ETKİLİ OLDU

Piyasalarda, ikinci dalga gözaltı ve soruşturmaların gelebileceği beklentisi de kayıpların artmasında etkili oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)