BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDolar mı konut mu?----

Dolar mı konut mu?

Dolar mı konut mu?
06 Ekim 2013 - 09:03 www.finansgundem.com

Son aylarda piyasalarda yaşanan belirsizlik yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Doların ulaşabileceği en yüksek seviyeyi gördüğünü belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bankada duran döviz size uzun vadede önemli bir getiri sağlamaz. Bu noktadan sonra gayrimenkul fiyatları artacağı için yatırımınızı konuta yapın” dedi.
SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, piyasa koşulları nedeniyle kafası karışan yatırımcının konutu seçtiğini söyledi. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Çelik, İstanbul, Bursa ve Ankara’daki  projelerinde kampanya hazırladıklarınıvurguladı: Çelik, “2008 krizi olduğunda bankalarda 100 milyar dolara yakın mevduat vardı ve bu oran azalmadı. Son günlerde piyasalar karışınca dövizi olan kişilere mesaj verelim istedik. Yatırımcı mesajı aldı ve bir ay olmadan 200 daire sattık” dedik. Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Bursa Modern ve  Ankara İncek Life projelerindeki kampanyada yüzde 10 indirim uyguladıklarını söyleyen Çelik, 400 konut satışına ulaşınca  kampanyayı bitireceklerini söyledi.
GAYRİMENKUL HAREKETİ BEKLENİYOR
En çok getiri sağlayan yatırım aracının gayrimenkul olduğunu belirten Çelik, döviz hareketinden sonra ‘gayrimenkul hareketi’ başlayacağı konusunda uyardı. Geçmiş dönemde döviz artışından hemen sonra yaşanan konut fiyat artışının bu yıl da tekrarlanacağını belirten Çelik’e göre yakın dönemde konut fiyatları artacak ve yatırımını gayrimenkule yapanlar kazançlı çıkacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)