BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Merkez'e odaklandı----

Dolar Merkez'e odaklandı

Dolar Merkez'e odaklandı
24 Haziran 2014 - 10:30 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dolar 2,13'ün üzerinde seyrediyor

Doların gözü Merkez Bankası'nda. Son dönemde üzerindeki siyasi baskılar artan Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün açıklayacağı faiz kararının piyasada yön belirleyici olması bekleniyor. Merkez Bankası'nın "tahmin edilenin üzerinde ya da gerektiğinden erken" faiz indirimine gitmek zorunda kalabileceği endişesi ve Irak'a ilişkin jeopolitik riskler dün TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmasına neden oldu.

Dolar/TL güne 2,14'ün altında başladı. CNBC-e anketinde Merkez Bankası'nın yüzde 9,5 olan politika faizinde 50 baz puanlık indirim bekleniyor. ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Günün en merakla beklenen gelişmesi TCMB'nin bugünkü toplantısında alacağı karar olacak. 75 baz puanlık ve/veya bunun daha üzerinde bir Faiz indirimi tahvil piyasasında alımların, 25 baz puanlık faiz indirimi ise satışların görülmesine neden olabilir. 50 baz puanlık faiz indirimini fiyatlayan tahvil piyasasında, faiz değişikliği kararı çıkmaması halinde ise ilk anda sert satış tepkisi görülebilir.

PPK'dan piyasanın beklentisiyle uyumlu şekilde 50 baz puanlık indirim kararı çıkması halinde dolar/TL kurundaki hareketin sınırlı olacağını düşünüyorum. Beklentinin üzerinde gelecek bir faiz indirimi kararı ise TL'de satış görülmesine neden olacaktır. Böyle bir durumda dolar/TL kurunda 100 günlük hareketli ortalamanın olduğu 2,1485 seviyesi test edilebilir" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)