BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar faiz kararı ile geriledi----

Dolar faiz kararı ile geriledi

Dolar faiz kararı ile geriledi
20 Kasım 2014 - 14:24 www.finansgundem.com

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizleri sabit tutmasının ardından 2,2258'e kadar geriledi

Merkez Bankası'nın faize dokunmamasının ardından dolar düşüşe geçti. Dolar/TL, Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizleri sabit tutmasının ardından ilk tepki olarak 2,2258'e kadar geriledi.

Karar öncesinde kur 2,2331 seviyesindeydi. Ekonomistlerin ağırlıklı olarak faizlerin sabit tutulması beklentisine karşılık, piyasa oyuncuları son günlerde politika faizi ve/veya koridorun üst bandı olan marjinal fonlama oranında bir faiz indirimi beklentisini fiyatlara yansıtmaya başlamıştı.

Bu çerçevede iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi hafta içinde son bir yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8'in altına gerilemiş, TL ise dün diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmıştı.

Merkez Bankası (TCMB) politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini beklendiği gibi yüzde 8.25'te sabit tutarken, faiz koridorunun üst ve alt bantlarında da değişikliğe gitmedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)