BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 2 haftanın en düşüğünde----

Dolar 2 haftanın en düşüğünde

Dolar 2 haftanın en düşüğünde
18 Ağustos 2014 - 09:51 www.finansgundem.com

Dolar, Jackson Hole'de yapılacak bu yılki konferans öncesinde, en çok işlem gördüğü para birimleri karşısında iki haftanın en düşüğüne geriledi

Dolar, enflasyonun yavaşladığı beklentileri ve merkez bankası yetkililerinin Jackson Hole'de yapılacak bu yılki konferansta bir araya gelmesi öncesinde, en çok işlem gördüğü para birimleri karşısında iki haftanın en düşüğüne geriledi.

Fed Başkanı Janet Yellen'ın 22 Ağustos'ta yapılması planlanan konuşması öncesinde, traderlar doların yen karşısındaki yükseliş eğilimi iddiaları Nisan'dan bu yana en dik düşüşü kaydetti. Sterlin, yatırımcıların rekor düşük seviyedeki faiz oranlarının ne zaman artırılacağına yönelik ipuçları aramak adına bu hafta açıklanacak olan İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarını beklemesiyle son iki haftanın en dik yükselişini yaşadı.

Tokyo'da bulunan Ueda Harlow Ltd. kıdemli analistlerinden Toshiya Yamauchi, "Yıllık enflasyon ortalama yüzde 2'ye doğru ilerliyor, bu da Fed'in düşük faiz oranı politikasını haklı çıkartıyor. ABD tahvil faizleri baskı altında kalacak ve doları sessizliğe itecektir. Yellen'dan Jackson Hole'da şahin bir ton görmek zor" dedi.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek Londra saati ile 06:48'de 1,018.95 puan olurken, erken saatlerde 1,018.70 ile 1 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye dokundu. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 0.2 gerileyerek son bir ayda ilk haftalık düşüşü kaydetti.

Dolar yen karşısında yatay seyirler 102.33'ten işlem görürken, euro karşısında ise 15 Ağustos'u 1.3401'den günü tamamlamasının ardından bugün 1.3393 dolar seviyesinde. Yen euro karşısında yüzde 0.1 artışla 137.04'ten fiyatlanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)