Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul'da demir-çelik ihracatı yapan Türk bir firmanın sahipleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek mail hesaplarının hacklendiğini ve iş yaptıkları Kuveytli şirketten gelecek ödemeyi hackerlerin kendi banka hesaplarına aktardıkları yönünde ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren ekipler, söz konusu mail hesabını incelemeye aldı. Siber ekiplerince yapılan çalışmalarda, hesabı hackleyen kişilerin 'Man in the middle' (aradaki adam) olarak bilinen bir yöntemi kullandığı tespit edildi.
Bu yöntemle şüphelilerin Kuveytli şirkete, Türk firma yetkilileri gibi mail atarak şirketin yapacağı 108 bin 625 dolarlık ödemeyi kendi banka hesaplarına yönlendirdiği belirlendi. Sevkiyat gerçekleşmesine rağmen ödeme yapılmayınca, Türk firma yetkilileri Kuveytli şirketi aradı. Kuveytli firmanın paranın ödendiğini söylemesi üzerine dolandırıcılık ortaya çıktı. Türk firmanın durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis ekiplerince yapılan incelemelerde mail hesabının yabancı uyruklu kişilerce hacklendiği, banka hesaplarının ise Türk kişilere ait olduğu belirlendi.
Siber polisi, paranın aktarıldığı hesapları mercek altına aldı. Ekipler, hesap sahiplerini kısa sürede tespit etti. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, para trafiğini sağlayan T.Ö., Ö.Ş., S.D., F.Ç., ve B.G.'yi gözaltına aldı.
TUTUKLAMA KARARI
Şüphelilerden S.D., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kaldı. Diğer 4 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. B.G. ve T.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken F.Ç. ile Ö.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
MAN IN THE MIDDLE- ARADAKİ ADAM YÖNTEMİ NEDİR?
'Man in the middle' yani 'aradaki adam' olarak bilinen yöntem, iki bağlantı arasındaki iletişimin hacklenerek dinlenmesi, çeşitli verilerin ele geçirilmesi, saldırganların iletişimi dinlemekle kalmayıp her türlü değişikliği de yapabildiği bir siber saldırı yöntemidir.
Kanada'dan tatil için Bursa'ya gelen kadını 500 bin lira dolandırdılar!
Ünlü sanatçı dolandırıcılara 1 milyon dolarını kaptırmıştı: Tek bir evi kaldı...
Ünlü sanatçının dolandırıldığını yeğenleri fark etti!
PKK'lı terörist montaj video ile örgütü dolandırdı
12 milyon dolandıran sahte savcı yakalandı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.