Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Her gün yeni yöntemler geliştirerek, vatandaşları kandırmaya çalışan dolandırıcılar, işletme açmak isteyen girişimcileri de hedef alıyor. KOSGEB'in girişimcilik eğitiminin ardından yeni işletme açmak isteyenlere verdiği 50 bin lirası hibe 100 bin lirası da 2 yıl sonra 24 ay taksit halinde ödemeli faizsiz kredi, dolandırıcıları harekete geçirdi.
KOSGEB İstanbul İkitelli Müdürü Özay Cebeci, yaptığı açıklamada, KOBİ'leri ve yeni girişimcileri dolandıran birtakım çetelerin olduğunu ifade ederek, çağrı merkezi üzerinden işletmeleri aratıp, mesaj attıran çete elemanlarının "KOSGEB'ten destek çıkaracağız. 300-500 bin lira desteğiniz hazır." diyerek, girişimcileri kandırdığını söyledi.
Sadece kargo masrafı ödeyerek, içinde bazı evrakların olduğu bir paketi işletmeye gönderen dolandırıcıların, işletmeciden de kargo görevlisine 500-600-800 lira civarında para vermesini istediklerini belirten Cebeci, şunları anlattı:
"KOBİ'nin de paraya ihtiyacı oluyor. '500 lira liradan bir şey olmaz.' diyerek kabul ediyor. Yeni girişimciler de rakam düşük olduğu için '300 bin lira kredi gelecekse 500 lira vereyim ne olacak?' diye düşünerek kargo görevlisine bu parayı veriyor. Girişimci bir süre sonra dolandırıldığını anlıyor. Banka üzerinden para transferi yapılmadığı için bir delil de olmuyor. Çağrı merkezlerindeki çalışanları da kandırıyorlar. '15 günlük deneme süreniz.' var diyerek, çalıştırıyorlar. Haberleri olana kadar da onları kullanıyorlar. Bu dolandırıcılar ciddi miktarda para kazanıyor."
"BU ÇETELERE, SİMSARLARA PARALARINI KAPTIRMASINLAR"
Girişimcilerin ve KOBİ'lerin bu tür mesajlara ve telefonlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Cebeci, şu uyarılarda bulundu:
"Bunlar bir çetedir. KOSGEB herhangi bir aracı kullanmıyor. KOSGEB hiç bir zaman bir girişimciyi arayıp 'Paran hazır.' demez. Desteklerimiz KOSGEB'in internet sitesinde şeffaf bir şekilde açık. Başvurular da online sistem üzerinden oluyor. Kargoyla herhangi bir evrak getirip götürülmesi, evrak teslim edilmesi söz konusu değil. Bu tarz uygulamayla karşılaştıklarında en yakın KOSGEB birimine başvursunlar. Gerçek bilgileri öğrensinler. Avrupa yakasında Cevizlibağ, Mecidiyeköy ve İkitelli'de birimimiz var. Anadolu yakasında da İMES sanayi sitesinde. Bu noktalara başvursunlar. Mutlaka doğru bilgiyi kaynağından alsınlar. Kesinlikle bu çetelere, simsarlara paralarını kaptırmasınlar."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.