Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2021'in başlarında kripto sektöründe en çok dikkat verilenler, neredeyse her 24 saatte bir rekor kıran Bitcoin ve Ether'di. Yatırımcılar, BTC'nin 100 bin dolara, ETH'nin ise 5 bin dolara ulaşacağını umuyordu. Mevcut durumda ise her iki varlık da rekor fiyatlarından yüzde 40 aşağıda işlem görüyor.
CoinMetrics, son raporunda Bitcoin ve altcoin'lerin 2021'in ikinci çeyreğindeki performansını inceledi ve 19 Mayıs'ta yaşanan büyük düzeltmeye rağmen, çoğu varlığın çeyreği değer artışıyla kapattığını tespit etti. En büyük artışı ise yüzde 392 ile Dogecoin (DOGE) gösterdi.
Bitcoin'in yüzde 39'a yakın değer kaybetmesine karşın, ikinci çeyrekte Ethereum Classic (ETC) yüzde 297, Polygon (MATIC) ise yüzde 227 yükseldi.
Ethereum ağı güç gösteriyor
Yılın ikinci çeyreğinde yaşanan en büyük gelişmelerden biri, Ether'in 1 Nisan'da 1.971 doları geçmesi ve 11 Mayıs'ta 4.362 dolara ulaşması oldu. Kripto para, piyasa genelinde yaşanan düzeltme sonucu çeyreği 2.240 dolarda, yani yüzde 13,2 artış ile kapattı.
CoinMetrics, Ether fiyatının özellikle de NFT'lerin hızlı yükselişinden kaynaklanan yatırımcı ilgisinden faydalandığını belirtti.
Bunun sonucunda en az 0,1 Ether içeren adres sayısı, 4,58 milyondan 5,20 milyonun üzerine çıktı.
Bitcoin fiyatı ciddi bir düşüş gösterirken Ether’in çeyreği pozitif getiri ile kapatması, portföyünü çeşitlendirmek isteyen kurumsal yatırımcıların ilgisini de yansıtıyor.
Bitcoin hakimiyeti düştü
İkinci çeyreğin en iyi performansını gösteren DOGE, 8 Mayıs'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,74 dolara ulaştıktan sonra yaşadığı yüzde 66 düzeltmeye rağmen, çeyreği yüzde 392 yükseliş ile kapatmayı başardı.
Rapora göre en az 1 DOGE içeren Dogecoin adreslerinin sayısı 1 Nisan'da 3,09 milyon iken, bu sayı 30 Haziran'da 3,7 milyona çıktı.
Altcoin'lerin değer artışı, Bitcoin hakimiyetinin 30 Haziran'da son üç yılın en düşük seviyesi olan yüzde 45'e gerilemesine yol açtı.
CoinMetrics, BTC'nin kötü performansının ardındaki sebeplerden birinin de, Çin'in kripto para madenciliğine uyguladığı baskı ve bunun sonucunda yüzde 50 azalan hash oranı olduğuna dikkat çekti.
Hash oranında bu düşüşün geçici olduğu ve madencilerin yeni lokasyonlarında faaliyete başlamasıyla birlikte düzeleceği düşünülse de, CoinMetrics bunun bir gecede olmayacağı konusunda uyardı.
Genel anlamda CoinMetrics de diğer bazı analistler gibi, bunun Bitcoin ekosistemi için uzun vadede olumlu bir gelişme olacağını düşünüyor:
Madencilerin kitlesel göçü, Bitcoin hash oranının dünya genelinde dağılması ve Çin'deki yoğunlaşmanın azalmasını sağlayacağından dolayı, uzun vadede faydalı olacak.
MASAK, FETÖ'nün kara parasının peşinde: Kripto izleri!
Borsalarda halka arz balonunu gösteren 6 işaret
Merkez Bankası'nın faizi değiştirmeme nedenleri
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.