BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDoğan'a, SPK'ya muhalefetten dava ----

Doğan'a, SPK'ya muhalefetten dava

Doğan'a, SPK'ya muhalefetten dava
27 Ağustos 2011 - 08:27 www.finansgundem.com

SPK şikâyetiyle Aydın Doğan, kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ve İmre Barmenbek hakkında dava açıldı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) şikâyetiyle Aydın Doğan, kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ve İmre Barmenbek hakkında "Doğan Burda ve Çelik Halat'ın karını ve dolayısıyla malvarlığını azalttıkları'' gerekçesiyle dava açıldı. 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan 5'er yıla kadar hapisleri istenen şüphelilerin, bu şirketlerin kağıt ve filmaşin ihtiyaçlarını, vergi cenneti olarak bilinen ülkelerde sahip oldukları off shore şirketleri üzerinden temin ettikleri iddia ediliyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Doğan Burda'nın önemli bir girdi kalemi olan magazin kağıdını ve çelik halatın da önemli girdi kalemi olan filmaşini (kangal demiri), yine Doğan Grubu bünyesindeki halka kapalı anonim ortaklığı statüsünde bulunan Doğan Dış Ticaret (DDT) aracılığıyla temin ettiği ifade edildi. Doğan Burda ve Çelik Halat'ın girdi kalemleri ihtiyacını gidermeye yönelik olarak ithalat gerçekleştiren DDT'nin magazin kağıdı ve filmaşin alımlarını doğrudan üreticisi ticari firmalar yerine Doğan Grubu'nun sahipliğinde ve kontrolünde olan ve kamuoyunda vergi cenneti olarak bilinen ülkelerde kurulu Eurozone Trading Limited Sortal Trading Company Limited ve Shawcliff Trading Limited ünvanlı şirketler üzerinden gerçekleştirmiş gibi gösterdiği anlatıldı.
Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmetçik28 Ağustos 2011 19:40

    böyle bir sürü şirket var ama nedense hep hizaya getirilmek yada harcanmak istenenlerin şirketi habire denetleniyor. ya diğerleri ne zaman denetlenecek, hakkımız ne zaman alınacak ?

  • omurr27 Ağustos 2011 21:29

    yemesın ınsallah

  • burhan27 Ağustos 2011 13:51

    bu başlangıç. borsada bunun gibi onlarca şirket var. En meşhurları da göltaş. tmsf deki bilanço kar marjına bakın, bir de şimdikine. karı gizliden transfer etmek için fabrikada wc yaptığına bile belki her postaya 100.000 usd ücret alıp, şirketin karını eriten bir patron zihniyetini görüp önlem alın artıkkk..

  • ahmet d.27 Ağustos 2011 12:43

    günaydın türkiye.. birde böyle olayları neticelendirebilsek.. yani sonuçlarını görsek..

  • pakatonya27 Ağustos 2011 11:42

    doğanlar pek dürüst davranmıyorlar belki ama diğer şirketler çok mu dürüst ? herkes için adalet ve denetim lazım yanlızca düşmanları için değil. Allah size peygamber ahlakı versin dicem ama takiyecide ahlak mı olur? o dini kullanıp cebini doldurmaya bakar.

  • 27 Ağustos 2011 10:12

    h