Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin etkilediği 11 ilden Diyarbakır'da “acil yıkılacaklar” listesine alınan Serin-1 apartmanında yıkım öncesinde eşyalarını taşımak isteyen depremzede vatandaşlar hüsran yaşadı. Sözcü'den Özgür Cebe'nin konuyla ilgili haberi şöyle:
Deprem sabahı ilk yıkılan binalar arasında yer alan Serin-2 apartmanının hemen bitişiğindeki Serin-1 apartmanının da taşıyıcı sisteminin ağır hasar görmesi nedeniyle 12 Şubat günü “acil yıkılacaklar” listesine alındı. Karar bir sonraki gün mahalle muhtarına tebliğ edildi. Yapının çökme riski nedeniyle bu binanın önünden geçen yol güzergâhı toplu taşıma araçları ile diğer araçların da trafik akışına kapatıldı.
Aynı gün karara itirazda bulunan bina sakinleri sonuç alamayınca İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Depremzede kat malikleri, yıkım öncesinde eşyaların, AFAD, İtfaiye ve kolluk kuvvetlerinin gözetiminde güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için kendilerine süre verilmesini istedi. Valilik yıkım kararına ilişkin binayla ilgili belgeleri Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden istedi.
30 DAKİKA İÇİNDE BOŞALTIN
Ardından bina sakinlerine 30 dakika içinde binayı boşaltmaları bildirildi. 32 daireli binada sadece 10 daire apar topar eşyalarını çıkarabildi. Geri kalan bina sakinleri ve birinci katlardaki işyerleri hem verilen sürenin kısıtlı olması, hem de taşıma ve nakliyeci bulamadıkları için ertesi gün taşınma için yetkililerden süre istedi.
6,4’LÜK DEPREM OLUNCA İZİN İPTAL EDİLDİ
Nakliye ve taşımacılık işlerini halleden bina sakinleri ertesi sabah taşınma hayali kurarken, Hatay'ın Defne İlçesinde gece saatlerinde 6,4'lük depremin ardından verilen izin iptal edildi. Sabah binaya gelen depremzedelere kesinlikle binaya giremeyecekleri iletilince aileler bu kez delil tespit davası açtı.
“HASAR ORTA DÜZEYDE EŞYALAR TAHLİYE EDİLEBİLİR”
Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı hasar tespit komisyonu ekiplerinin yanı sıra Dicle Üniversitesi’nden gelen İnşaat Mühendisleri de binada incelemelerde bulundu. Bina için öngörülen hasarın orta düzeyde olduğu, ancak eşyaların taşınmasında bir sakınca olmadığı bildirildi. Mühendislerin orta hasar yönündeki mütalaası da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletilerek gerek dükkân, gerekse konutların tahliye edilmesi için kolaylık sağlanması istendi. Buna rağmen “acil yıkılacak” listesine alındığı için binaya girişlere izin verilmedi.
Ruhsat sonrası kaçak ilave, kolon kesme ve kaçınılmaz son
2 müteahhit, kendi yaptıkları binanın enkazında can verdi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.