BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDişlerimiz de darbeye uğradı----

Dişlerimiz de darbeye uğradı

Dişlerimiz de darbeye uğradı
21 Temmuz 2016 - 13:09 www.finansgundem.com

Dr. Nihat Tanfer, son darbe girişiminin insanlarda tedirginlik,korku,kuşku,dehşet,kaygı,çabuk sinirlenme ve strese yol açabileceğini söyledi

Ağız ve Çene Cerrahı Uzmanı Dr. Tanfer , Türkiye’ deki kaotik durumun özellikle kaygı ile beraber diş sıkmalarında artışa neden olabileceğini belirtti.

Tanfer Klinik yönetim kurulu başkanı Dr. Nihat Tanfer, Türkiye de son aylarda yaşanan canlı bomba eylemleri ve darbe girişiminin ağız sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yapabileceğini açıkladı.

Dr. Tanfer , 15 Temmuz Cuma gecesi, Türkiye de çok özel bir şey oldu. Cuma gecesi yapılan girişim önce belirsizlik, tedirginlik arkasından korku ve kaygı yaydı. Devamında gelen ölüm ve yaralanma haberleri çaresizlik ve öfkeye yol açtı. Özellikle İstanbul ve Ankara da insanlar evlerinde bunları yaşadı. Türk insanının en çok güvendikleri kurumların saldırıya uğraması , şüphe yaratacak bir ortamın oluşması insanlarda stresle beraber gelen diş sıkmayı da doğal olarak arttırdığını söyledi.

Hangi siyasi görüşten gelirse gelsin bu tip darbe girişimleri psikolojimizi bozmak suretiyle ağız sağlığımıza da tehdit oluşturduğunu söyleyen Dr. Tanfer, ‘’Bu olumsuz koşullardan etkilenmeyi en aza indirmek için doğru,açık ve güven verici bilgilendirme yapılması çok önemlidir. Meydanlarda birleştirici, korku ve tedirginliği yenen bir birlikteliğin olması insan sağlığı başta olmak üzere ağız sağlığımız için de çok önemli ‘’ dedi.

Dr. Tanfer , ‘’Herşeye rağmen hayattan tat almaya devam etmek için dişlerimizi korumalıyız ‘’ diye sözlerine devam etti. ‘’Türkiye gündemi ve stres sonucu hepimiz Bruksizm ( Diş sıkma ) hastalığına adayız ‘’ dedi.

İŞTE; BRUKSİZM’ E DUR DİYEN TEDAVİ DENTAL BOTOX

Ağız ve Çene Cerrahı Dr.Nihat Tanfer den Bruksizm ile ilgili görüşlerini aldık.

Dr. Tanfer; günümüz stres hastalığı sonucu ortaya çıkan bruksizm için diş plaklarından daha zahmetsiz bir çözüm olan dental botox tedavisini öneriyor.....

BRUKSİZİM NEDİR ?

Genellikle uyku sırasında dişleri bilinç dışı bir şekilde sıkarak yapılan bir eylemdir. Bu normal olmayan bir durumdur ve oldukça rahatsız edici bir ses ortaya çıkar. Genellikle bu alışkanlık kişi tarafından pek farkedilmez. Her 5 kişinin en az birinde görülen bu alışkanlık farkında olmadan kişilerin günlük hayatını kötü yönde etkilemektedir. Gün içi yorgunluk, halsizlik, devamlı uyuma isteğinin arkasında kalitesiz gece uykusu bulunmaktadır.

Bruksizmi olan kişilerin yüzde 5 ile 10 arası bir kısmı dişlerine uyguladıkları kuvvet sonucu dolguların ve dişlerin kırılması gibi zararlara yol açabilmekte, bir kısmı da çene eklemi disfonksiyonlarından şikayetçi olmakta ve sabahları sebepsiz başağrısı ve kas ağrıları çekmektedirler.

BRUKSİZMİN BELİRTİLERİ NEDİR ?

++ Özellikle yüzdeki kaslarda , eklem yerinde (temporamandibular eklem) baş ve boyun bölgesinde oluşan ağrılardır. Diş gıcırdatmanın (bruksizm) başlattığı ağrı kas kaynaklıdır. Bu ağrı, çiğneme kaslarındaki spazmlara bağlı olarak ortaya çıkar.

++ Diş yüzeyi aşınmaları sonucu dişlerde hassasiyetler olabilmekte ve ilerleyen zamanlarda dişin siniri açığa çıkabilmektedir.

++ Dişlerde sallanma ve aralanmalar görülebilir.

BRUKSİZMİN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR ?

Stresi ortadan kaldırmak esas tedavi olmakla beraber dişlerin de korumaya alınması gerekmektedir. Diş gıcırdatma veya sıkma problemi yaşayan yetişkinler için gece plağı kullanması önerilir. Isırma plağı olarak da adlandırılan koruyucu bir plağın geceleri uyurken takılması ile gerçekleştirilir. Tedavi daha çok akut problemleri çözmeye yönelik olarak uygulanır ve bir dişhekimi ve fizyoterapistin birlikte çalışmasını gerektirebilir.

Çiğneme kaslarına uygulanan botoks tedavisi ile kalıcı olmayan ama, oldukça etkili bir çözüm elde etmek de mümkündür.

DENTAL BOTOKS

Dental botoks son yıllarda popülerliği artmış bir dental tedavi metodudur. Özellikle diş gıcırtma ve diş sıkma gibi parafonksiyonel rahatsızlığı olan hastalarda güvenle uygulanabilmektedir. Botulinum toksin adı verilen maddenin, çene kaslarına enjekte edilerek kısmi paraliz yapması esasına dayanarak çalışır. Toksin enjekte edildikten bir hafta sonra etkisini göstermeye başlar ve 6 ay devam eder.

Altı ay arayla yapılan botox tedavisi sonucunda alışkanlığın ortadan kalktığı gözlenir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)