<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDijital sohbetlerde gündem AB-Türkiye----

Dijital sohbetlerde gündem AB-Türkiye

Dijital sohbetlerde gündem AB-Türkiye
15 Mayıs 2020 - 17:32 www.finansingundemi.com

KAGİDER’in iş dünyasının güncel sorunlarının ele alındığı online canlı yayın buluşmaları ‘Dijital Sohbetler’in sekizincisi düzenlendi.

KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) pandemi sürecinde düzenlediği, online olarak canlı yayınlanan ‘Dijital Sohbetler’ buluşmalarının sekizincisi gerçekleştirildi. “Pandemi Günlerinde AB- Türkiye Ekseninde Tehditler ve Fırsatlar” başlıklı panelin açış konuşmalarını KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Feyhan Kapralı’nın yaptı. Moderatörlüğünü KAGİDER üyesi kadın girişimci Dr. Ayla Sevand’ın üstlendiği panelin konukları ise Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Müftüler Baç, KAGİDER AB Grup Lideri Kadın Girişimci Dr. Itır Aykut ve KAGİDER Brüksel Temsilcisi Av. Aslıhan Tekin oldu.

‘Avrupa ile iş ilişkilerinin nasıl etkileneceği kadın girişimcilerin gündeminde’

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Dijital Sohbetler’in pandemi süreci sonrasında da devam ettirileceği haberini verdiği açış konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili konular Avrupa Birliği müktesebatının çok önemli bir parçasını oluşturmakta ve AB normlarının hem ülkemize hem de ülkemiz kadınlarına çok büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Öte yandan pandemi öncesinde Avrupa Birliği’nde çok köklü değişimler olmaya başlamıştı ve salgın sırasında birçok Avrupa ülkesinde aslında bu örgütlenmenin çok da sağlam olmadığını da gördük. Salgın sonrası AB ülkelerinin kendi aralarındaki ticaretin de mevcut durumdan etkileneceği şüphesiz. Bu kapsamda, Avrupa ile iş ilişkilerimiz açısından bizleri nelerin beklediği, kadın girişimcilerin gündeminde yer alan önemli bir konu başlığıdır.”

Avrupa daha ölümcül ikinci dalgaya karşı hazırlıklı olsun

‘Dijital dönüşümde hızlı olan kazanacak’

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Müftüler Baç, değişen küresel düzen ve dijitalleşme üzerinde durduğu konuşmasında, “İkinci Dünya Savaşı sonrası kurumsallaşan, şu anda yaşamakta olduğumuz liberal dünya düzeni bitiyor mu? Malların, insanların ve sermayenin serbest dolaştığı, sınırların esnek olduğu dünya ne kadar değişecek? Bunları öngöremiyoruz… Ancak pandemi sürecinin her kriz gibi yeni fırsatlar doğurduğu da bir başka gerçek. Küresel düzenin değiştiği bu süreçten gülü çıkacak olanlar, dijital dönüşümde ileriye giden ülkeler ve şirketler olacak. Bireyler ise değişen küresel düzen içerisinde farklı modeller üzerine düşünmek durumunda kalacaklar” vurgusunu yaptı.

Dünya Bankası Hindistan'a 1 milyar dolar krediyi onayladı

‘Pandemi sonrası kadın liderler öne çıkacak’

KAGİDER AB Grup Lideri Kadın Girişimci Dr. Itır Aykut, konuşmasında şunları söyledi: “Pandemi ile mücadelede kadın liderler tesadüfi olmayan bir başarıya imza attılar. Tayvan, Yeni Zelanda, İzlanda, Norveç ve Danimarka örnekleri öne çıktı. Kadın liderler bu süreçte çok şeffaf ve sağduyulu davrandılar, zor kararları çok çabuk aldılar, seçmenlerini inandırarak kurallara uymalarını sağladılar. Başarılarının sırrının kriz yönetiminde araç olarak otoriterliği kullanmamaları, başkalarını suçlama ya da kimin bu krizi daha iyi yönettiği yarışına girmemeleri olarak görülüyor. Bu kriz sonrasında kadın liderlerin daha çok öne çıkacağı düşünülüyor.”

Rusya, ABD'nin Çin'e yaptırım hazırlığına karşı çıktı

‘Dijitalleşme ve yeni yeşil düzen izleğinde plan yapmalı’

KAGİDER Brüksel Temsilcisi Av. Aslıhan Tekin ise yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Komisyonu’nun gündemleri üzerinde durarak, şunları belirtti: “Kamu ve iş dünyasında bakım ekonomisini daha ciddi konuşmamız gerekiyor. Kadınların görünen ve görünmeyen işgücü bakımından önemi acilen gündeme alınmalı. Ben AB ve Türkiye ilişkilerini artık 50 yaşına gelmiş bir insan olarak görüyorum. Bu insan kapılardan girip çıkacak ve Avrupa Birliği ile iş dünyasını ve dünyayı etkileyecek kararlar almak zorunda kalacak. Bu insanın toplumsal eşitliğe dayalı ve sürdürülebilirliği önemseyen bir ekonomi politikası uygulayan, kadına erkeğe eşit bakan bir insan olması gerekliliği ön plana çıkacak. Tüm KOBİ’ler, büyük şirketler ve sivil toplumun da dijitalleşme ve yeşil düzeni bir çatı olarak düşünmesi, faaliyetlerini bu çatı altında yeniden düzenlemesi gerekecek. Her ne olursa olsun ekonomik ve sosyal politikalarımıza kadın konusunu dahil etmedikçe bir adım dahi atmamız mümkün olmayacak.”

Ekonomist önerdi: Yaşlılar korona vergisi ödesin!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)