Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Geçtiğimiz yıl dijitalleşme hız kazandı. Tüketici trendlerinden şirketlerin operasyonlarına birçok alanda dijitale geçişte yükseliş görüldü. Bu değişim ise pandeminin ardından ortadan kalkma ihtimalinin oldukça düşük olduğu dünülüyor. Bunlar arasında uzaktan çalışma, sanal etkinlikler, dijital medya ve dijital ödemeler yer aldı.
Dijital ödeme pazarının Apple, Venmo ve Square gibi şirketlerin liderliğinde 2021 ve 2028 yılları arasında %19,4 büyüme göstermesi bekleniyor. Bunun nedenleri arasında akıllı telefonların yaygın olarak kullanılması, e-ticaretin yaygınlaşması ve tüm dünyada internetin giderek daha fazla kullanılması var.
Forbes’un haberine göre, bankalar da bu trendi yakalıyor. Bank of International Settlements tarafından yapılan bir araştırmaya göre, araştırmaya katılan merkez bankalarının %80’i merkez bankası dijital para birimleriyle ilgili (CBDC) girişimlerde bulunuyor. Bu dijital paraların hem kurumsal hem de bireysel kullanım alanları olacak.
Dijital ödemeler nedir?
Dijital ödemeler dijital ya da online kanallar üzerinden gerçekleştirilen para transferleri. Bu kapsama sanal kartlar, havaleler ve Apple Pay, Google Pay ve Coinbase Wallet gibi dijital cüzdanlar da dahil. Dijital ödemeler otomasyon sistemlerine bağlı, güvenli ve denetlenebilir para transferlerine imkan tanıyor.
finansgundem.com'un derlemesine göre, iş dünyasında dijital ödemeler finans ekiplerinin doğru bilgiye erişebilmesi ve şirket harcamalarını gerçek zamanlı olarak izleyebilmesi anlamına geliyor. Şirketler paralarının hangi zamanda ve nereye harcandığını işlemin gerçekleştiği anda görebiliyor ve bu bilgiyi stratejik veriler toplamak için kullanabiliyor.
Dijital ödemelerin faydaları
1. Güvenlik
Dijital ödemeler daha fazla güvenlik sağlıyor. Kart numaraları karttan ziyade bireysel alışverişlere bağlı ve her işlem daha önceden onaylanmış olan miktarla sınırlandırılıyor.
2. Kontrol
Çalışanlara geleneksel fiziksel kartlar vermek yerine dijital teknoloji şirketlere ödeme metodlarını özel olarak belirlenmiş ve daha önceden onaylanmış bilgilerle sınırlandırma imkanı tanıyor.
3. Şeffaflık
Her alışveriş için farklı kart numaraları verilmesiyle finans ekipleri çok daha şeffaf veriler elde edebiliyor ve denetim kolaylaşıyor. Şirketler alım isteklerini izleyerek ay sonunu beklemeden harcamaları takip edebilir.
4. Daha az iş yükü
Bazı yazılımları kullanan Finans ekipleri bile, bazı durumlarda iş yüküyle karşı karşıya kalabiliyor. Dijital ödeme teknolojileri ise finans çalışanlarının iş yükünü hafifletiyor ve süreci otomasyon sistemine bağlı tek bir iş akışı üzerinden yürütüyor
5. Kullanım kolaylığı
Dijital ödeme teknolojisiyle birlikte çalışanlar mobil cüzdanları ve sanal kartları kullanarak uzaktan da alım yapabilir.
Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor
Marketlerde yeni sistem! Bu görüntü tarihe karışıyor...
Merkez bankalarından bankalara iklim baskısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.