Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Korona virüs pandemisi birçok insan için eşi benzeri görülmemiş güçlükler getirdi. İnsanların günlük yaşamları ve işleri darbe aldı ve kişisel ve kurumsal hassasiyetler, suçlulara dolandırıcılık için yeni kapılar açtı.
ABD Ticaret Komisyonu’na göre suçlular online mağazalar açarak tüketicilere kişisel koruyucu ekipman satıyorlar ancak ödeme aldıktan sonra ürünleri göndermiyorlar. Bu durumda dolandırıcılar isim, fatura adresi, kredi kartı bilgileri ve diğer kişisel verileri elde edebiliyorlar ve bu bilgileri dolandırıcılık için kullanabiliyorlar.
Şimdilerde, finansal kurumların ve finans teknolojisinin hangi kredi başvurularını kabul edip hangilerini reddedeceğine daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Bu hem tüketiciyi hem de kendilerini finansal kayıptan korumak için oldukça önemli. Aite Group’a göre finansal kurumlar, 2022’ye kadar, kredi kartı başvurularındaki dolandırıcılıkla savaşmak için 781 milyon dolar bütçe ayıracak. Para kadar önemli olan bir diğer konu da zaman. Javelin Strategy & Resarch isimli araştırma şirketi tüketicilerin yeni hesap dolandırıcılığına denk gelmesi halinde sorunları çözebilmek için 15 saatten fazla zaman harcadığını açıkladı.
Uygulamalardaki dolandırıcılıkla savaş için teknoloji inovasyonu kullanılıyor
Tüm bunlara ek olarak, Javelin uygulama dolandırıcılıklarının finansal kurumlara yılda 10 milyar dolardan fazla kaybettirdiğini ve bunun sentetik ya da diğer kimlikle ilgili suçları kapsamadığını söyledi. Bu finansal kurumlar için en büyük zorluklardan biri olmaya devam ediyor çünkü bu suçların geleneksek metodlarla tespit edilmesi oldukça güç. Finansal kurumlar şimdi teknolojiyi kullanmak için yeni yöntemler aramalı ve yeni hesap dolandırıcılığıyla mücadele etmeli.
Payments Journal’ın haberine göre yapay zeka (AI) finansal kurumların yeni hesap dolandırıcılığına engel olmasına yardımcı olabilir. Örneğin, bazı finansal kurumlar, satış taahhüdü sürecinde, çeşitli veri tabanlarından bilgi toplamak için yapay zeka kullanıyor. Bu aynı zamanda çalınan kimliklerle açılan yeni hesapların sayısını azaltıyor ve tüketiciyi sentetik kimliklerden ve hesaplarının ele geçirilme tehlikesinden koruyor. Yapay zeka bilgiyi hızla denetimden geçirmek için kullanılabilir.
Bu dolandırıcılığı önlemek için mevcut stratejilerle bir araya geldiğinde güçlü bir savunma ortaya çıkarabilir ve böylelikle finansal kurumlar var olan boşlukları doldurabilir, dolandırıcılık önleme sistemlerinin kısıtlamaların üstesinden gelebilir. Daha da önemlisi yapay zeka finansal kurumlara riski yönetme konusunda güç sağlayabilir zira, yapay zeka suçlu davranışındaki değişiklikleri hızlıca tespit edip buna uyum gösterebilir. Şimdi finansal kurumların, veri çalma yoluyla dolandırıcılığın önüne geçmek için yapay zeka ve yapay öğrenme (ML) gibi ileri teknolojileri kullanmasının tam zamanı. Böylelikle eş zamanlı sonuçlar alınabilir ve finansal kurumlar daha bilgiye dayalı kararlar alabilirler.
Dijital bankalara talep artıyor
Siber saldırılar güvenlik uzmanlarını zorladı
Siber saldırı! 8 milyon şifre çalındı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.