Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bilgisayarlar, cep telefonları ve diğer dijital cihazlar sayesinde hayatımızı kolaylaştıran gelişmelerin hızla yaşandığı günümüzde, bankacılık sektörü de bu gelişmelerden payını alıyor. Finans ve bankacılık alanında yaşanan dijital değişim ve dönüşüm, bireylerin ve toplumun hızla dijitalleşmesine öncülük ediyor. Dijitalleşen dünyaya ayak uyduran bireyler için, tüm bankacılık işlemlerini bir tıkla halletmek cazip hale geliyor. Tüm yaşam süreçlerinin web üzerine taşındığı dünyamızda, bankacılık sektöründe ki maliyet azaltıcı gelişmeler herkesin dikkatini çekiyor ve dijital bankacılıktaki yenilikler müşteri tercihlerini etkiliyor.
BDDK HAREKETE GEÇTİ
Bu değişime kayıtsız kalmayan BDDK’nın yıl sonuna kadar dijital bankacılık düzenlemelerini hayata geçirmesi bekleniyor. Lisanslama kriterleri Basel prensipleri dikkate alınarak belirlenecek. Tasarruf sahiplerinin korunması temel önceliklerden olacak. Dijital bankacılık sadece telefon internet ya da alternatif dağıtım kanallarından yapılan bankacılık anlamına gelmiyor. Dünyada şubesiz sadece dijital kanallar üzerinden yapılan bankacılık giderek yaygınlaşıyor. Bu yüzden de finans kurumları fintech şirketlerine yatırım yapıyor. Sabah Gazetesi’nden Barış Ergin henüz dijital lisans için BDDK’ya yapılan bir başvuru olmadığını yazdı. Ancak kısa sürede yerli ve yabancı kuruluşların bu alanda önemli yatırımlar yapması bekleniyor. Sadece dijital bankacılık değil dijital para konusunda da yıl sonuna kadar önemli adımların atılması bekleniyor.
AVRUPA DEĞİŞİME AYAK UYDURAMADI
Bankacılık sektörü yetkilileri de dijital bankacılık konusunda bir beklentinin olduğu görüşünde. Sektörün teknolojik anlamdaki gelişimine dikkat çeken yetkililer, bu tür bir rekabete hazır olduklarını belirterek, "Avrupa'da bankacılık sektörü bazı alanları boş bıraktı. Bu alanlarda çeşitli girişimler dijital bankacılık sektörüne giriş yaparak o alanı doldurdu. Ancak bizde durum pek böyle değil. Türk bankacılık sektörü teknolojik açıdan gelişmiş bir yapıya sahip. Ayrıca biz çeşitli uygulamalarla banka dışında girişimleri kurduk" değerlendirmesinde bulunuyor.
TÜRK BANKALARI DEĞİŞİME HAZIR
Türk bankacılık sektörünün büyük çoğunluğu ya kendi ödeme ve elektronik para şirketlerini kurdu ya da bu alanda bir şirketi satın aldı.
Yeni düzenleme, bankacılıktaki diğer işlemleri yapmak isteyen elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketlerini de heyecanlandırıyor. Sayıları 35'i bulan ödeme hizmeti şirketleri şu ana kadar kartlı ödemeler dışında diğer bankacılık hizmetlerini gerçekleştiremiyordu.
Bankacılık dönüşse de müşteri ihtiyaçları değişmiyor
"Bankacılık Sektörü İçin Sürdürülebilirlik Kılavuzu" güncellendi
Dijital bankacılığın 5 avantajı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.