<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDijital altın çekler geliyor----

Dijital altın çekler geliyor

Dijital altın çekler geliyor
17 Ocak 2013 - 08:57 www.finansgundem.com

Bildiğimiz yaprak çekler tarih oluyor, yerine yeni nesil, teminata bağlı QR kodlu dijital altın çekler geliyor

Altın Çek (Gold Pay) Projesi ile yaprak çekler tarih oluyor, yerine yeni nesil, teminata bağlı QR kodlu dijital altın çekler geliyor. Projenin uluslararası marka, patent, faydalı model ve Ar-Ge çalışmalarını tamamlayan Tercih Patent Vekili Av. İbrahim Çetinkaya ile bir basın toplantısı yapan Altın Çek (Gold Pay) Projesi sahibi Taner Kılıç, "Kredi kartına benzer, dijital bir kart şeklinde kullanım imkanı sağlayacak olan yeni nesil dijital çek birçok özelliği ile geniş bir kullanım alanına sahip" dedi.
Çek, senet gibi ödeme araçlarında karşılaşılan sahteciliğin ve özellikle çeklerin karşılıksız çıkmasının, günümüzde birçok işletmenin en çok mağdur olduğu konulardan birisi haline geldiğini vurgulayan Kılıç, "Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyordu ama bir türlü kökten çözüm bulunamıyordu. Kesin çözüm olabilecek 'Altın Çek (Gold Pay)' adıyla bir proje geliştirdik. 'Bizimle Güvendesiniz' sloganıyla başlayıp geliştirdiğimiz dijital kart şeklindeki altın çek, yaprak çekleri tamamen kullanımdan kaldıracak ve her türlü sahteciliği, mağduriyeti önleyecek önemli bir yenilik olacak" diye konuştu.
Altın Çek'in teminata bağlı olduğunu kaydeden Kılıç, "Altın çek kullanmak isteyen bir tacir ilgili bankaya teminat vermek zorunda. Bir keşideci bankada karşılığı olmayan Altın Çek'i düzenleyemeyecek. Bu yüzden Altın Çek'in vadesinde kesinlikle ödenmeme riski yok. Vade, tutar ve hamil elektronik ortamda yüklenmektedir. Bir keşideci Altın Çek'e tutar yüklerken bankadaki teminatının dışına çıkamayacak. Altın çeke sistemde tanımlı olan her türlü para birimi yüklenebilir. Keşide ve ciro işlemleri elektronik imza veya mobil imza ile yapılıyor. Her bir altın çek tek kullanımlıktır. Her bir altın çekin kredi kartı özelliği var. Altın çek sistemiyle birlikte ilk defa cep telefonlarında, ATM ve POS cihazlarında e-imza dönemi başlayacak. Yine keşide ve ciro işlemleri bilgisayardan, tabletten, cep telefonu uygulamasından, ATM ve POS cihazından yapılabilecek. Tüm elektronik kanallarda e-imza kullanılacağı için sahtecilik ve sahte cirolar ortadan kalkacak.  Sistem yüzde 100 güvenlidir" ifadesini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İHSAN EMEKLİ18 Ocak 2013 10:56

    BU PROJEYİ YAPANKİŞİYE HELAL OLSUN GERÇEKTENDE GÜNÜMÜZDE SAHTECİLİK ÇEKLERDE ÇOK İNSAN BU YÜZDEN İŞİNİ KAPATIYOR TİCARET YAPACAM DİYE ÖDEMELERİNİ ALAMAYIP BATANLAR ÇOK İNŞALLAH BİRAN ÖNCE GÜNDELİK HAYATTA KULLANMAYA BAŞLARIZ.SAYGILARIMLA