BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDijital aboneliklerde sanal kart tavsiyesi----

Dijital aboneliklerde sanal kart tavsiyesi

Dijital aboneliklerde sanal kart tavsiyesi
26 Nisan 2024 - 18:06 www.finansgundem.com

Dijital platformlar günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasına girdi. Lifehacker’ın haberine göre bu aboneliklerde ödeme yöntemi olarak sanal kart kullanmak eşsiz avantajları da beraberinde getiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Netflix veya Hepsiburada gibi popüler uygulamalarda üyeliğiniz varsa veya kredi kartınızı girmenizi gerektiren ücretsiz kampanyalara dahil olmayı seviyorsanız, sanal kredi kartlarını ödeme yöntemi olarak seçmeniz iyi bir tercih olabilir.

Lifehacker’ın haberine göre fiziksel kredi kartlarının aksine sanal kredi kartlarının internet alışverişlerinde benzersiz avantajları bulunuyor. Sanal kartların ödemelerde eşi olmayan hesap numaraları oluşturma özellikleri aynı zamanda gerçek kredi kartı numaranızı koruduğunuz anlamına da gelir. Her internet alışverişinizde veya abonelik ödemenizde farklı kart numaraları ödeyebilirsiniz. Bu sayede gerçek kredi kartı hesabınızı etkilemeden harcama limitleri ve son kullanma tarihleri belirleyebilirsiniz. Sanal kredi kartlarını kilitlemek veya kapatmak da daha kolay olacaktır.

Haberde sözü geçen sanal kartların Apple Pay veya Google Pay gibi dijital cüzdanlardan farklı olduğuna da dikkat çekiliyor. Zira bu cüzdanlar işlemler sırasında gerçek kredi kartınızı kullanabiliyor.

Sanal kartların en büyük avantajı

Abonelikleriniz için sanal kart kullanmak, abonelikleri iptal etmeyi veya hesabınızın zaman aşımına uğramasına izin vermeyi kolaylaştırır, bu da paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Örneğin, tek seferlik bir sanal kartla veya devre dışı bırakabileceğiniz bir kartla ücretsiz deneme sürecine kaydolabilirsiniz. Deneme süreci sona ermeden sanal kartınızı iptal edecek şekilde ayarlarsanız deneme süresinin son tarihini hatırlamak zorunda kalmazsınız. Zira ödeme işlemi gerçekleştirilemez.

Benzeri şekilde sanal kartınızı devre dışı bırakmak devam eden aboneliklerinizi iptal etmenin en basit yoludur. Zira eğer bir taahhüt imzalamadıysanız hiçbir uygulama sizden ileriye dönük ücret alamaz.

Elbette aboneliklerinizi devam ettirmek istiyorsanız sanal kartınızın bir değeri olacaktır. Çok kullanımlı bir sanal kart numarası kart hesabının bağlı olduğu fiziksel kartın son kullanma tarihinin geçmesi, çalınması veya kaybolması halinde bile geçerli olacaktır. Bu sayede yeni kartınızın gelmesini beklerken bile en sevdiğiniz yemeği sipariş edebilir ve istediğiniz içerikleri kaçırmadan izleyebilirsiniz.

Sanal kartların bir diğer belirgin avantajı da güvenliktir. Bilgileriniz bilgisayar korsanlarının saldırısına uğrasa bile gerçek kredi kartı numaranız korunu. Ayrıca sanal kartınız tek kullanımlıksa hiç kimse hesabınızdan alışveriş yapamaz.

Sanal kart nasıl alınır?

Birçok kredi kartı şirketi fiziksel kart kullanan müşterilerinin sanal kart alabilmesine izin verir. Ödeme yapmak için sanal kartınızı dijital cüzdanınıza eklemeniz veya kart şirketinin uygulamasını kullanarak ödeme yapmanız gerekebilir. Müşteriler tek kullanımlık bir kart numarası oluşturabilir veya ödeme sırasında girilecek benzersiz bir kod alabilir.

Kim daha çalışkan? Amerikalılar mı Avrupalılar mı?

 

ABD'de kişisel harcamalar beklentileri aştı

 

Ticaret Bakanlığı'ndan "IBAN" uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)