BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDexia Türkiye'deki sigorta faaliyetlerini satacak ----

Dexia Türkiye'deki sigorta faaliyetlerini satacak

Dexia Türkiye'deki sigorta faaliyetlerini satacak
06 Şubat 2010 - 09:56 www.finansgundem.com

Dexia önümüzdeki 4 yılda borçlarını yüzde 45 azaltmak amacıyla bazı faaliyetlerini satacak. Bunların arasında Türkiye'deki sigortacılık faaliyetleri de yer alıyor.

Avrupa Birliği Komisyonu Fransız-Belçika ortaklığındaki Dexia SA'nın bütçesini 4 yıllık bir süre içinde yüzde 45 oranında azaltmasını istedi. Les Echos gazetesinin haberine göre hükümetin kurtarma fonunun onaylanması için Dexia'nın İtalya ve Slovakya birimleri ile Türkiye'deki sigortacılık faaliyetleri ile İspanya'daki kamu finansmanı faaliyetleri satılacak. Gazete, bankanın yeniden Benelux alanındaki operasyonlarına yoğunlaşacağını bildirdi. AB Komisyonu'nun açıklamalarında ise Dexia ile yeniden yapılanma görüşmelerinin çok yapıcı bir şekilde sürdüğü, görüşmelere Fransa, Belçika ve Lüksemburg hükümetlerinin de dahil olduğu ifade edildi. Dexia CEO'su Türkiye'deki sigortacılık faaliyetlerinin satılacağını ancak bankacılık faaliyetlerinin korunacağını belirtti. CEO Denizbank'ın korunacağını buna karşın Slovakya'daki bütün perakende bankacılık faaliyetlerinin, İtalya'da Crediop'un, İspanya'da Sabadell JV'nin satılacağını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)