BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDexia, Denizbank'a sarıldı----

Dexia, Denizbank'a sarıldı

Dexia, Denizbank'a sarıldı
11 Ekim 2011 - 08:02 www.finansgundem.com

Avrupa'nın birinci bankası konumundaki Dexia, ekonomik krizden çıkmanın yollarını arıyor

Kurtarma planının detaylarının ortaya çıkmasıyla beraber bankanın "en çekici iştiraki olan" Denizbank'ın satılacağı iddiası gündeme geldi. Denizbank'ın yüzde 75'i, Ekim 2006'da, 2 milyar 437 milyon 386 bin dolara Fransız-Belçika ortaklığı olan bankacılık grubu Dexia'ya satılmıştı. Bankanın piyasa değeri bugün 6 milyar 717 milyon lira seviyesinde seyrediyor. Denizbank'ın satılacağı yönündeki haberlere ilişkin açıklama, Dexia Üst Yöneticisi Pierre Mariani'den geldi. Mariani, bankanın satılacağı tarihin henüz net olmadığını söyledi. Oysa Mariani, mayıs ayında İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılına gelindiğinde Denizbank'ın Dexia içindeki toplam kârın yüzde 27'sini temsil etmesini, 2014 sonuna kadar 850 şubeye ulaşmayı ve makroekonomik durumla ilgili öngörülerin az çok gerçekleşmesi durumunda da yaklaşık 1,2 milyar lira vergi öncesi kâra ulaşmayı hedeflediklerini bildirmişti. Mariani, birçok yatırım bankasının kendilerine "Denizbank'ı satmayı düşünür müsünüz?" diye sorduğunu belirterek, "Ben Türkçe cevap veriyorum. Kısaca 'yok' diyorum ve konuyu hemen kapatıyorum. Ayrıca Avrupa Komisyonu ile Dexia olarak yeniden yapılandırma planlarını müzakere ederken, yine Denizbank'ı satma konusu gündeme geldiğinde ben kesin bir dille konuyu kapattım ve böyle bir konuyu konuşmayı reddettim." diye konuşmuştu. Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş de Denizbank olarak şu anda 10 bine yakın olan çalışan sayısını 2014 yılında 14 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtmişti. Bugünlerde bankanın, kuruluşundan bu yana, 3. kez satışının gerçekleşebileceği belirtilirken, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, Denizbank'ı satın almayı değerlendirdiğini açıkladı.
ZORLU: YORUM YAPMAK İÇİN ÇOK ERKEN
Dexia'nın satış kararıyla gözler bu kez, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'ya çevrildi. Zorlu, Dexia'nın ana hissedarı olduğu Denizbank'ın muhtemel satışı durumunda, bankayı satın almayı henüz düşünmediğini ve yorum yapmak için erken olduğunu söyledi. Habertürk gazetesinde dün yer alan habere göre Zorlu, Denizbank'ın satışa çıkması halinde, bankayı satın almayı değerlendireceğini söyledi. Denizbank hisselerinin yüzde 0,16'sı halka açık.
Bu arada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Dexia'ya sağlanacak yardımın getireceği yük, yüksek fonlama maliyetleri ve zayıf ekonomik büyüme nedeniyle Belçika'yı kredi notunun düşebileceği konusunda uyardı. Moody's Belçika'nın AA1 olan kredi notunu, muhtemel bir indirim için izlemeye aldığını açıkladı.
RAKAMLARLA DEXIA DENİZBANK*
Toplam aktifler 39,188
Nakdi krediler 28,343
Gayri nakdi krediler 10,098
Müşteri mevduatı 23,393
Özkaynaklar 4,049 
Şube sayısı ** 552
Çalışan sayısı 10.350
* Denizbank Finansal Hizmetler Grubu'na ait denetlenmiş konsolide finansal tablolardan alınmıştır. (Milyon TL-30.06.2011)
** İştirak şubeleri dahil
Zaman

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)