Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Orman arazileri içinde kalan 20 bini aşkın yayla evinin işgalcilere kiraya verilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2013’te çıkardığı ‘Yaylacılık Yönetmeliği’ kapsamında çalışma başlatan Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Toroslar’ın eteklerinde 104 yaylada araştırma yürüttü. Bu yaylalarda orman arazisi içinde kalan 20 binin üzerinde ev ve tesis saptandı. Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Türkiye’de en çok yayla evinin Adana ve çevresinde olduğunu belirterek “2013’te Yaylacılık Yönetmeliği yayınlandı. Bu yönetmelik, yayla alanındaki binaların tespit edilmesini, bunun Bakanlar Kurulu kararıyla yayla alanı ilan edilmesini emrediyor. Bu yönetmelik yeni bir binaya izin vermeden 31 Aralık 2011’den önceki binaların tespitini istiyor. Bu çerçevede 104 yaylada, 20 binin üzerinde orman arazisi içinde kalan bina tespit ettik” dedi.
Evlere standart getiriliyor
Orman arazisi içinde kalan yerlerin kamulaştırılacağını belirten Acer, hak sahipliği tespitinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Acer “Yayla alanlarında orman arazisi içinde kalan bina ve tesislere el koyuyoruz. Bu çalışma sona erdikten sonra binanın belirlenen bedeli neyse, bunun binde 5’i oranında yıllık kira bedeli almak suretiyle vatandaşın kullanımına verilmesi kararı var. Bu binalar vatandaşın kullanımına verilmeden önce Orman Genel Müdürlüğü’nün sabit kıymetlendirmesine alınıyor. Buralar bizim tapulu binamız, tesisimiz olacak. Bu binaları içinde oturana kiraya vereceğiz. İstemezse talip olana kiralayacağız. Ayrıca kira sözleşmesi yapılırken, binadaki eksiklerde belirtilecek. Örneğin baca, çatı eksikleri bildirilecek. Yapılacak düzenlemeler bildirilecek. Pencereler PVC ise ahşap yapılması için vatandaş uyarılacak. Belli standartlar getirilerek, kira sözleşmesi yapılacak. Bu kira yatırıldığı, eksiklikler giderildiği sürece vatandaş içinde oturacak. Yoksa biz oraya devlet olarak el koyup, başka bir kiracıya vermek için çalışma başlatacağız” dedi. Acer çalışmaların bu yılın sonunda tamamlanacağını söyledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.