BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet Gökçek'e garanti vermedi----

Devlet Gökçek'e garanti vermedi

Devlet Gökçek'e garanti vermedi
21 Mart 2013 - 18:11 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara metrosu için Melih Gökçek'e garanti vermediklerini söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'ndaki kamu finansmanı torba yasasının görüşmeleri sırasında Hazine garantileriyle ilgili bilgi verdi.
"Hazine garantilerini son 10 yılda çok dikkatli kullandık" diyen Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara metro inşaatı için garanti istediğini ancak bunun da reddedildiğini söyledi.
Babacan bu kararı verirken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine garantisiyle bulunacak finansmanda geri ödeme riskini dikkate aldıklarını belirtti ve "Göz göre göre kimseye garanti vermedik" dedi.
GARANTİLERİN YÜZDE 5'İ ÖDENDİ
Babacan Hazine'nin kefil olduğu kredilerde ödeme sıkıntıları nedeniyle yüzde 5 civarında bir Hazine yükünün bulunduğunu söyledi.
2012 yılında 710 milyon liralık Hazine garantisi verildiğini söyleyen Babacan, Hazine'nin bunun sadece 41 milyonunu ödemek zorunda kaldığını aktardı.
BELEDİYELER METROLARI BİTİREMEDİ
Ankara ve İstanbul metrolarını belediyelerin tamamlayamaması nedeniye yapım işleri Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmişti.
Ulaştırma Bakanlığı, metro inşaatlarını bitirdikten sonra işletmesini belediyelere bırakacak, ancak inşaat için harcanan para karşılanana kadar gelirlerin yüzde 15'i hazineye aktarılacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)