Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) faizlerin düşürülmesi konusu masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre, mevduat faizlerinin aşağı çekilmesi gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, bankaların faizler konusunda esnek davranarak yatırımcıların elini rahatlatmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Yüzde 18'leri bulan faizlerin düşmesi için başta devlet bankaları olmak üzere finans sektöründen elini taşın altına koyması istenecek.
180 GÜNLÜK PROGRAM
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) da 26 Ekim'de toplanacak. Gözler PPK'nın faiz kararına çevrildi. Kurul, eylül ayı toplantısında politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7.25 ve yüzde 9.25 düzeyinde, borç verme Faiz oranını da yüzde 12.25'te sabit tutmuştu. Dün gerçekleşen 4 saatlik basına kapalı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği bakanlıkların 180 günlük programlarının konuşulduğu da öğrenildi. Başbakan Yıldırım, bu çalışmayı tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Taşeron işçiler başta olmak üzere toplumun öncelikli beklentilerine ilişkin reformların yaşama geçirilmesi de öngörüldü.
TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıya bakanların yanı sıra Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDD K Başkanı Mehmet Ali Akben, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, BİST Başkanı Himmet Karadağ katıldı.
Faizi indirebilirler kolay bir şey bu, ama dolar yükselir. Bu arkadaşlar hem düşük faiz hem düşük kur istiyor, bunun mümkün olmadığını bir türlü anlamadılar.
Faizi indiremessiniz neden mi ???????????????????????? Çünkü faizi indirirseniz bankalar yurt dışı sendikasyon parası bulamaz.Bankaların dağıttığı para bizim paramız değildir.Bankalar faizle yutdışından faizle para alır kar marjını koyar vatandaşa satar yani bankalar yurtdışı büyük bankaların taşeronudur.vatandaştan alınan faizin % 80 yurtdışına gider % 20 si yerel bankaya kalır.Fazi lobisi dediğimiz güç kanımızı emer.
indirmeyi geçtik, yerinde tutabilirlerse başarıdır
Hep öyle diyorlarda , Önce %4 lerdeki USD faizini ve %14,30 lardaki TL faizini bi indirsinler göreyim onları...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.