BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivDev şirkette üst düzey kıyım----

Dev şirkette üst düzey kıyım

Dev şirkette üst düzey kıyım
21 Temmuz 2012 - 05:01 www.finansgundem.com

Opel yönetimi yıllık 100 bin eurodan fazla kazanan yöneticilerini çıkarıyor

Amerikan şirketi General Motors'a (GM) bağlı Alman otomobil üreticisi Opel'in yönetim kademesinden 500 kadar çalışanıyla yollarını ayıracağı bildirildi. Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan bir habere göre, Opel gelecek hafta yıllık yüz bin euronun üzerinde kazanan yöneticilerinden 500 kadarını işten çıkaracak.
Opel'in bağlı bulunduğu Amerikalı GM şirketiyse en az yönetim kademelerinde çalışan 2 bin 400 kadar personelin işine son verilmesini talep ediyor. Şirket gazetenin haberinden sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''yönetimi kademesinin verimli bir şekilde çalışması için yeniden şekillendirileceğini'' duyurdu.
Yaklaşık 48 bin kişinin istihdam edildiği şirkette 2009 yılından bu yana 8 bin kişi işten çıkarıldı. Çalışanların 12 binini idari personel oluşturuyor. Görevinden ayrılacaklar arasında Opel'in Finans Müdürü Mark James ve Araştırma Geliştirme Müdürü Rita Forst'ta yer alıyor.
Konuyla ilgili açıklamayı dün Rüsselsheim'deki üretim tesislerinde toplanan çalışanlara Denetleme Kurulu Başkanı Stephen Girsky açıkladı. Geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanan Thomas Sedran'ın da şirkette köklü değişiklikler yapmayı planladığı bunun da çalışanlar arasında endişeye yol açtığı söyleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)