Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Dev fintek şirketi Square’in alanı, pandemi döneminde oldukça genişledi. Şirketin şimdi bu alanın içini doldurması gerekiyor. Büyük oranda ABD’de hükümet tarafından sağlanan teşvik ödeneklerini banka hesaplarına yatıran ve hesaplardan harcama yapan kullanıcıların ortaya çıkardığı patlama, Square’in Cash App isimli uygulamasının bu yılın ortasında 40 milyon aktif aylık kullanıcı sayısına ulaşmasını sağladı. Ancak bu dönem sona eriyor.
Cash App’in müşteri hesaplarındaki miktar halen bir yıl öncesine kadar iki kat yüksek olsa da üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe kıyasla düşüş gösterdi. Bunun nedeni ise ABD’de hükümet tarafından pandemi döneminde sağlanan teşvik ödeneklerinin sona ermesi oldu. İkinci çeyrek ve üçüncü çeyrek arasında dikkat çeken fark, diğer ödeme şirketlerinin hacim büyümesi trendlerinde de gözlendi. Wall Street Journal’ın haberine göre şimdi sektörde, büyümeyi yeniden hızlandıracak unsur aranıyor.
Bu anlamda, yurtdışı seyahatlerinin yeniden başlaması etkili olacak. Square için bu soruların birçoğu da Cash App’e yönelik beklentilerin yeniden düzenlenmesine odaklanıyor.
Square’in işletmelere dijital ödeme kabul etme imkanı tanıyan satıcı birimi, üçüncü çeyrekte büyümeye devam etti. Birimin iki yıllık toplam yıllık kar büyümesi %29 oldu. Ancak tüketicilerin kullandığı Cash App’in büyümesi yavaşlıyor. Uygulamanın toplam yıllık kar büyümesi oranı, üçüncü çeyrekte %104’e geriledi. İkinci çeyrekte bu rakam %128 seviyesindeydi. Yavaşlamaya rağmen, Cash App’in büyüme oranı yine de oldukça hızlı.
Şirketin hisseleri de 2020 yılında üç katın üzerinde artış gösterdi. Bu nedenle de yüksek beklentiler uzun zaman önce fiyatlanmış oldu. Yıl başından bu yana şirketin hisseleri yalnızca %14 yükseldi. Yeni bir sıçramanın gerçekleşebilmesi için yatırımcıların, şirkette hızlı büyümeyi getirecek tetikleyicilerin varlığını görmesi gerekiyor. Şimdi ise sıra Square’in yeni ve daha büyük kullanıcı tabanına odaklanmakta.
Kullanıcılara Square’in yeni bankacılık ürünleri tanıtılacak. Örneğin Cash Card isimli banka kartının aktif kullanıcıları, uygulamaya yeni müşteri akışının en önemli nedenlerinden biriydi. Üçüncü çeyrekte her ay, bu kullanıcılar diğer Cash App kullanıcılarına kıyasla hesaplarına %70 daha fazla para yatırdı. Afterpay anlaşması henüz tamamlanmadığı için, Square satın alımla ilgili herhangi bir plan açıklamasında bulunmadı. Ancak taksitli ödeme hizmetinin Cash App kullanıcılarına sunulması, planlar dahilinde.
Şirket aileler arasında da etkileşimi artırmayı hedefliyor. Bu nedenle de Cash App hizmetlerini harçlık gibi kullanım alanlarında henüz reşit olmayan aile bireylerine de açmayı hedefliyor. Şirket aynı zamanda Bitcoin’e de yakınlaşıyor. Square’in dijital cüzdan, madencilik ve merkeziyetsizleştirilmiş finans ürünleri konusunda da girişimleri var.
finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Robinhood gibi yatırım uygulamaları, Dogecoin gibi altcoin’lerde işlem imkanı tanımalarının ardından büyük sıçramalar kaydetti. Ancak Square Bitcoin’e odaklanıyor. Şirketin üçüncü çeyrekte Bitcoin’de toplam karı, ilk çeyrekte ulaşılan zirveden yaklaşık %40 düşüş gösterdi. PayPal gibi Square de tüketicilerin alışverişlerinin daha büyük bir parçası olmayı hedefliyor. Bunun için de ilk aşamada odaklandığı küçük işletmelere ek olarak, satıcı tabanını genişletmek istiyor.
Üçüncü çeyrekte şirketin en hızlı işlem hacmi büyümesi, en büyük satıcılardan geldi. Bu satıcılar yıllık ödeme hacminde yarım milyon doların üzerinde gelir sağladı.
Kullanmadıkları ürünler için 6,6 milyar sterlin harcadılar
Amy Winehouse'un eşyaları bağımlılar için müzayedeye çıktı
İstanbul, dijitalleşme potansiyelinde New York ve Londra'yı geride bıraktı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.