<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDev fintek şirketine reklam yasağı----

Dev fintek şirketine reklam yasağı

Dev fintek şirketine reklam yasağı
24 Aralık 2020 - 17:46 www.finansingundemi.com

İngiltere Reklam Standartları Otoritesi (ASA) Klarna’nın Instagram üzerinden gerçekleştirdiği kampanyayı, insanları ‘şimdi al, sonra öde’ hizmetine teşvik ettiği gerekçesiyle “sorumsuz” olarak tanımladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin reklam denetleyicisi Reklam Standartları Otoritesi (ASA) fintek şirketi Klarna’nın Instagram üzerinden başlattığı ve sosyal medya fenomenlerinin yer aldığı reklam kampanyasının tüketicileri “sorumsuzca” şimdi al, sonra öde hizmetine yönlendirdiği gerekçesiyle yasakladı. İsveç şirketi, geçtiğimiz birkaç yılda online alışveriş alanında fırtına estirdi ve alınan ürünler için taksitli ödemelerde ücret ya da faiz uygulanmayan modeli, y kuşağı tarafından oldukça fazla tercih ediliyor.

İngiltere’de 10 milyondan fazla müşterisi olan şirketin, kullanıcılarının yaş ortalaması 33. Şirket Nisan ve Mayıs aylarında, Instagram üzerinden, dört sosyal medya fenomeninin yer aldığı bir reklam kampanyası başlattı. 

Reklamda, tüketicilerin, Klarna’yı kullanarak “morallerini düzeltmek için alışveriş yapması” tavsiye edildi. Sosyal medya fenomenleri karantina sürecinde giyim ürünleriyle ve cilt ürünleriye ilgili paylaşımlar yaparak, Klarna’ya övgü yağdırdı.

Reklam Standartları Ofisi (ASA) İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Stella Creasy’den, reklam amaçlı Instagram paylaşımlarının sorumsuzca olduğunu söyleyen bir şikayet aldı.

Klarna’dan yapılan açıklamada, sosyal medya fenomenlerinin paylaşımlarının sorumsuzca olmadığı ve paylaşımlardaki temel fikrin alışveriş yapmak değil, “korona virüs karantina sürecinde kendine bakmak” olduğunu söyledi.

Şirket, paylaşımların zihinsel sağlığı geliştirme ve eğlenme temalarını taşıdığını ve reklamlardan Klarna kullanımının “insanların moralini düzelteceği” anlamının çıkmadığını söyledi.

The Guardian’ın haberine göre, ASA’dan yapılan açıklamada, “temel ihtiyaç olmayan ürünlerin satın alınmasının bazı insanlar için karantina sürecinde bir rahatlama sağlama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Ancak her reklam, Klarna’nın ertelemeli ödeme hizmetinin kullanımını teşvik ediyor” dendi. Açıklamanın devamında, “o dönem karantinaların neden olduğu zorlu koşullar altında, insanların finansal ve zihinsel sağlığı da dahil olmak üzere, reklamların sorumsuz bir şekilde, insanların moralini yükseltmek için kredi kullanımını teşvik ettiği sonucuna vardık” ifadesi kullanıldı.

Klarna’nın modeli, tüm dünyada 90 milyon kullanıcıya ulaşarak popülerliğini kanıtladı. Şirketin İngiltere’de anlaşmalı olduğu 200,000 perakendeci arasında, Asos, JD Sports ve H&M de yer alıyor. Eylül ayında şirketin değeri 10 milyar doları aştı ve şirket, dünyanın en büyük dördüncü özel fintek şirketi oldu.

Klarna, kendisini, “kredi kartlarına göre daha sağlıklı, daha basit ve daha akıllı bir alternatif” olarak tanımlıyor. Zira kullanıcılar alışverişlerini taksitlere bölebilirler. Ancak şirketin borç tuzağına dönüşebilecek aşırı harcamayı teşvik ettiği yönünde eleştiriler var. 

Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) “şimdi al sonra öde” alanında faaliyet gösteren şirketleri inceliyor ve Eylül ayından bu yana, güvencesiz kredi pazarına yönelik kapsamlı bir analiz sürdürüyor.

 

Pandemi ekonomik büyümede yeni bir yaklaşım ihtiyacı doğurdu

 

Yeni yılda yeni kariyer için 5 önemli ipucu

 

Dev bankalar hizmetlerini ücretlendiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)