BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankaların ofise dönüş planı----

Dev bankaların ofise dönüş planı

Dev bankaların ofise dönüş planı
01 Nisan 2021 - 13:22 www.finansgundem.com

İngiltere’de korona virüs kısıtlamalarının hafifletilmesiyle dev bankaların ofise dönüş modelleri de ortaya çıkmaya başladı. Ofise tamamen dönmek zor bir hedef olsa da hibrit çalışma seçeneği dev bankalar tarafından tercih ediliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin Avrupa’daki üçüncü Kovid dalgasının neden olduğu kısıtlamalardan uzak kalması ve aşılara öncülük etmesi nedeniyle, bazı finans firmaları çalışanları ofislere geri ikna etmeye başlıyor. Bu yöntemin aksine bazı finans firmaları ise evde çalışmanın cazibesini arttırmaya çalışıyor.

Goldman Sachs İngiltere'nin kısıtlamaları hafiflettiği 29 Mart tarihinden itibaren Londra çalışanlarını geri davet etti. Standart Chartered ise personelin evde çalışmasından elde ettiği üretkenliği korumak için hibrit bir çalışma modelini benimsiyor.

Bloomberg’in haberine göre ofis kontratlarından ayrılmanın yavaş, zorlu ve pahalı bir süreç olması banka patronlarını ofislerin yeniden işler hale dönmesini istemeleri konusunda teşvik ediyor. Ancak sosyal mesafe önlemleri ve çalışanların Kovid testi olma kapasitesi gibi güvenlik önlemleri ofislerin tekrar dolmasını yavaş bir süreç haline getiriyor. Bununla birlikte ofisler bir daha asla eski haline gelemeyebilir. Bazı bankalar da bunu bir fırsata çevirmeyi hedefliyor. Söz konusu bankalar evlerin mutfak masasından müşteriyle birebir etkileşimin ve görüntülü görüşmelerin yapılabildiği mükemmel dengeyi bulmaya çalışıyor.

İşyeri araştırma firması Leesman'ın Genel Müdür Yardımcısı Allison English konuyla ilgili açıklamasında, "Şirketlerin düşüncelerini uyarlamaları ve işletme geleceklerine bütüncül bir yaklaşım sergilemeleri gerekiyor" dedi. English, “Ortalama bir ofis uzun zamandır amaca uygun değildir ve kullanan kişilerin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayamadı” ifadelerine yer veriyor.

İşte dev bankaların ofise dönüş planları:

JP Morgan Chase: ABD bankası muhtemelen evden çalışmaya ilişkin yaklaşımını kesinleştirmemiş olsa da bazı unsurları koruyacak gibi görünüyor. Bankanın Londra merkezli 12.000 personelinin %10'undan azı en son kısıtlamalar sırasında ofiste çalıştı. Bankanın bazı birimleri artık çalışanlara ihtiyaç duyulan yerlerde dönme izni veriyor. Finansgundem.com’da yer alan habere göre dev ABD bankası yüzlerce stajyerini bu yaz New York ve Londra’daki ofislerine çağıracak.

Goldman Sachs: Goldman CEO’su David Solomon Şubat ayında yaptığı bir açıklamada uzaktan çalışmanın "mümkün olan en kısa sürede düzeltecekleri bir sapma" olduğunu söylemişti. ABD bankası, 2019 yılında Londra'daki yeni Avrupa merkezini 5.000'den fazla çalışana hizmet vermek amacıyla oluşturdu. Banka ilk kısıtlamalar sırasında çalışanların %20’sini ofise getirmeyi başarsa da ikinci kısıtlamalarda bu rakam %10’a kadar düştü.

Barclays: CEO Jes Staley personelin bu yıl ofise dönmesini bekliyor. CEO'nun görüşleri, binlerce çalışanla dolu gökdelenlerin "geçmişte kalabileceğini" belirttiği zamanda bu yana oldukça gelişti. Dev İngiliz bankasının 80.000 çalışanının bir ara dörtte üçü evden çalışıyordu.

HSBC: Avrupa'nın en büyük bankası küresel ofis mülklerini %40 oranında küçültmeyi planlıyor. CEO Neol Quinn, Şubat ayında yaptığı bir açıklamada Londra’nın Finans merkezi Canary Wharf’taki genel merkezini elinde tutacağını ve Londra’nın başka bölgelerindeki birimlerinde kira sözleşmelerini sonlandırmayı değerlendireceklerini söyledi.

Citigroup: Bankanın çalışanlarına uyguladığı korona virüs testleri Mart ayı başlarında CanayWharf ofisinde uygulanmaya başlandı. CEO Jane Fraser Cuma günleri dahili görüntülü görüşmeleri yasakladı ve personelin izin günlerine saygı gösterilmesini teşvik etti.

Standard Chartered: Banka çalışanlarının büyük çoğunluğu esnek bir çalışma modeli istiyor. Banka İngiltere’deki çalışanlarının çoğu için pandemi sırasında yapılan düzenlemeleri resmileştiriyor. Dev banka aynı zamanda çalışanlarını birbirleriyle sanal ortamdaki ilişkilerini arttırmak için yeni teknolojiler deniyor.

Banco Santender: İngiltere’deki en büyük perakende bankalarından olan İspanyol bankası ülkedeki 4 ofisini kapatma kararı aldı ve daha esnek bir modele geçti. Firma ayrıca Mart ayında, Londra'daki Ludgate Hill ve Triton Square ofisleri de dahil olmak üzere dört yerde daha az yer kapacağını ve Banka şubelerinin yaklaşık beşte birini kapatacağını açıkladı.

Lloyds: İngiliz bankası 2023'e kadar ofis alanlarının %20'lik bir kısmını azaltmayı planlıyor. Banka, yeni hibrit çalışma yollarını test etmeyi planladığını söyledi. Habere göre yeni çalışma modelinin pilot uygulamasına 5.000 kadar çalışan katılacak.

Natwest: Banka, şu anda ofislere dönüş tarihi koymadığını belirterek, gelecekte uygulanacak "yeni bir hibrit çalışma şekline" işaret etti.

Revolut: Fintek girişimi, belirli rollerde piyasa düzenleyicisi kurumların koyduğu şartlar ve bazı nadir durumlar dışında, tüm çalışanlara evden veya ofisten çalışma esnekliği sağladığını açıkladı. Personel ileriki süreçte haftada bir ila beş kez ofise gitme konusunda seçim yapma şansına sahip olacak.

Uzaktan çalışma kalıcı olacak mı?

 

Londra’da Kovid-19 kaynaklı ölüm yaşanmadı

 

Goldman Sachs bu yaz stajyerleri ofiste istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)