Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kovid-19 karantinaları nedeniyle bir ülkeden diğerine uçamayan veya müşteri kazanmak ve yemek yemek için para harcayamayan sözleşme bankacıları son 12 ayda dünyanın en büyük bankalarından bazılarını 1 milyar doların üzerinde tasarruf ettirdi.
Financial News'in yıllık bilanço analizine göre, Aralarında Goldman Sachs, HSBC, UBS ve Deutsche Bank'ın da bulunduğu büyük yatırım bankalarında seyahat ve eğlence maliyetleri düştü. Kovid-19 kısıtlamaları sırasında Zoom üzerinden yapılan işlemlerle yüksekten uçan yatırım bankacılarının milyonlarca dolarlık harcamaları kısıtlandı.
HSBC, 2020'de seyahat ücretlerine bir yıl öncesine kıyasla 300 milyon dolar daha az harcama yaparken, İsviçre bankası UBS benzeri maliyetlerden %55'lik bir azalmayla 209 milyon dolar tasarruf etti.
En büyük düşüş Deutsche Bank'ta gerçekleşti ve yıllık seyahat maliyetleri %70 düşüşle sadece 76 milyon Euro'ya gerilerken, Goldman'ın seyahat harcamalarını içeren 'pazar geliştirme' maliyetleri 2020'de %46 azalarak 401 milyon dolara düştü. NatWest Group’un seyahat masrafları da geçen yıl %67 düştü.
Toplamda, söz konusu bankalar seyahat harcamalarından yaklaşık 1,1 milyar dolar tasarruf etti ve bazı büyük kredi kuruluşları, salgın sırasında kendilerine uygulanan kısıtlamaların kalıcı maliyet tasarrufuna yol açabileceğini fark etti.
Deutsche Bank'ın Genel Müdürü Christian Sewing geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bankanın "gayrimenkul kurulumunu incelemeye başladığını ve kesinlikle Kovid'den önceki seyahat maliyetlerimizle aynı seviyeye dönmeyeceklerini" söyledi.
HSBC Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker da bankanın gelecekte şahsen yapılan toplantılar yerine daha fazla video konferans yapmaya devam edeceklerini ima etti.
HSBC’nin yıllık raporunda Tucker "Grubun geri kalanı gibi, yönetim kurulu da 2020'de çalışma biçimlerini pandemiye uyarlamak zorunda kaldı. Yılın büyük bir bölümünde sanal ortamlar üzerinden toplandık, bu sayede daha az seyahatle ve daha sık, daha kısa toplantılar yapmamız sağlandı. Kısıtlamalar kaldırıldıktan ve bir kez daha seyahat etmek mümkün hale geldikten sonra geçtiğimiz yıl boyunca iyi çalışan yöntemleri nasıl koruyacağımızı düşünmek bizim için önemli olacaktır” görüşlerine yer verdi.
Salgının ilk günlerinde, sözleşme ve şirket evliliği alanındaki bankacılar, şahsen toplantı olmaması nedeniyle, güçlü ilişkilerin ve güvenin gerekli olduğu daha büyük işlemler için anlaşma faaliyetlerini engelleneceğini öne sürüyorlardı. Bununla birlikte, finansal veri sağlayıcısı araştırma şirketi Coalition'a göre, en tepedeki 12 yatırım bankası 2020'de sözleşme birimlerinden 49,4 milyar dolar kazandı. Bu rakam 2019'daki oranlara göre %23'lük bir artışla ve on yılın en yüksek rakamlarına işaret ediyor.
Dev bankalar dolandırıcılık önlemlerini uygulamadı
Hollanda bankasının hisselerini çökerten şok suçlama
Fitch’ten Türk bankaları raporu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.