Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan 4 bankadan, gelecekti krizlere karşı daha fazla sermaye tutmaları istedi. Küresel regülatörler, Deutsche Bank, Citigroup, HSBC ve JP Morgan Chase'in rakiplerinden daha fazla sermaye bulundurması gerektiğini söyledi.
Finansal İstikrar Yönetimi (FSB) ve G-20'den gelen tavsiye, bu bankaların mevcut yüzde 7 sermaye oranına ek olarak yüzde 2.5 oranında adi hisse tutmasını öngörüyor. Regülatörler, son skandalların, risklerin yeterince bertaraf edilmemiş olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.
FSB'nin talimatı, G-20 maliye bakanlarının bu hafta sonu Meksika'da katılacağı toplantıda bankalar ve vergi mükellefleri arasındaki bağı görüşmeye hazırlandığı döneme denk geldi.
Toplamda 28 bankayı içeren listede bu dört bankanın, diğerlerinden daha karmaşık bir yapıya sahip olduğu ve büyüklüğü vurgulandı.
Barclays ve BNP Paribas'tan da ekstra yüzde 2'lik sermaye bulundurması ve diğer 8 bankadan da yüzde 1.5 oranında ekstra sermaye istendi.
FSB'nin son listesinde, büyüklükleri ve kapsamları azalan Lloyds, Commerzbank ve Dexia'ya yer verilmedi.
Rezerv miktarındaki artış kredi için sunulan parayı azaltsa da, risk altındaki varlık miktarını da düşürüyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.