Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Sürdürülebilir yatırımlar dünyanın dört bir tarafındaki finans gruplarının gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. CNBC’nin haberine göre Singapur’un en büyük bankası DBS’in CEO’su Piyush Gupta, sürdürülebilir yatırımların iyi bir getiri sağladığını ve bu tür varlıklara adeta "para akışı tsunamisi" geldiğini belirtti.
Çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyet faktörlerini dikkate alan yatırımlara (ESG yatırımları) atıfta bulunan Gupta, “Açık konuşmak gerekirse ESG yatırımlarına yönelik para akışı tsunamisi söz konusu” ifadelerini kullandı.
Gupta açıklamalarında varlıkların temel değeri yükselmese dahi arz-talep denkleminin devam ettiğine dikkat çekti. Sürdürülebilir yatırımın sadece bir trend mi yoksa uzun vadeli bir strateji mi olduğu sorusuna yanıt veren CEO, her iki durumda da yatırımın iyi getiriler toplama olasılığının yüksek olduğunu öne sürdü.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Başkanı Joe Biden’ın yeşil destek paketine dikkat çeken DBS CEO’su, “Bu varlık sınıfına bir trilyon dolar daha gireceğinden dolayı ESG varlıklarından oluşan bir sepetle çok kötü bir performans gösteremezsiniz. Hiçbir şey olmasa bile bu fiyatları yükseltmeye yetecektir” dedi. Gupta sürdürülebilir yatırımı uygun kılan bir diğer faktör olarak da ESG'ye odaklanan şirketlerin genellikle "yüksek performanslı şirketler olma eğilimini” gösterdi.
Gupta, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların sosyal açıdan sorumlu veya çevresel sürdürülebilirliği destekleyen yatırımları seçme konusunda dikkatli olmaya başladıklarını söyledi. CEO, "Birçok müşteri, yapmak istedikleri yatırım türleri açısından bir seçim ifade edebilmek istiyor" ifadelerine yer verdi.
Bu durumun kurumsal yatırım alanında daha fazla görünür hale geldiğine dikkat çeken Gupta devletlerin varlık fonlarında genellikle sektörel seçimlerin ve paralarını nereye koymak istedikleri konusunda politikalarının bulunduğunu belirtti.
Tüm bunlara karşın yatırımların güçlü bir performans göstermemesi durumunda yatırımcıların sürdürülebilir yatırım alanlarını tercih etmekte diretip diretmeyeceği belirsizliğini koruyor.
Gupta, "Çoğu durumda, insanlar en azından ESG dışı bir yatırımla aynı pazar getirisini elde edebilecekken ESG'ye girmekten mutlu oluyorlar. Ancak bu yatırımcıların kaçının paralarını riske atacağı veya daha düşük getirili bir ürüne gitmeye istekli olacağı belli değil. Bu ihtimal gelecekte teste tabi tutulacak" dedi.
Avrupa kentlerinin yarısından fazlasında hava kirliliği yaşanamayacak seviyelerde
Bu iş için bankacılığı bıraktı!
Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.