Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Deutsche Bank’ın yayımladığı analizde, yatırımcıların piyasalardaki risk ve fırsatlara yönelik daha bilinçli kararlar almasını sağlayacak öngörüler yer alıyor. Para birimleri, kıymetli metaller ve volatilite enstrümanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan banka, yatırımcıların kararlarında rehber olabilecek öneriler sundu. Banka, özellikle doların güçlenmesi ve gümüş gibi kıymetli metallere yapılan yatırımların önemine dikkat çekiyor.
İşte Deutsche Bank’ın altın değerinde 12 yatırım tavsiyesi...
PARA BİRİMLERİNE YÖNELİK ÖNERİLER
Sterlin satışı:
Sterlindeki zayıflığa dikkat çeken Deutsche Bank, piyasada öne çıkan diğer para birimlerine karşı sterlinde satış pozisyonu almayı önerdi.
Kanada dolarına karşı uzun dolar:
ABD ve Kanada arasındaki ticaret gerilimlerine işaret eden banka, Kanada dolarına karşı dolarda uzun pozisyon alınmasını tavsiye etti.
Polonya zlotisi uzun pozisyon:
Polonya'nın 2025’te gelişen piyasalarda öne çıkacağını belirten Deutsche Bank, Çekya korunası ve Macaristan forintine karşı Polonya zlotisini önerdi.
Meksika pesosu satışı:
Artan piyasa riskleri nedeniyle Meksika pesosunda satış tavsiyesi yapan banka, dolarda yükseliş öngördü.
Mısır lirasında alım:
Mısır lirasının yüksek reel faiz avantajıyla cazip bir yatırım fırsatı sunduğunu belirten banka, bu para biriminde alım yapılmasını önerdi.
Dolar/Yen kurunda yükseliş:
Dolar/yen kurunun 157 seviyesine ulaşacağını öngören Deutsche Bank, kurun 160 bandına ilerleyebileceğini ifade etti.
Dolar/Yuan uzun pozisyon:
ABD’nin tarife politikalarındaki risklere vurgu yapan banka, dolar/yuanda üç aylık uzun pozisyon alınmasını önerdi.
İsviçre frangı yatırımı:
Avrupa para birimlerinde karamsar bir tablo çizen Deutsche Bank, İsveç kronuna karşı İsviçre frangında alım yapılmasını tavsiye etti.
Doların güçlenmesi:
Doların yaklaşan dönemde avantajlı olacağını belirten banka, euro karşısında dolar alımını ve euro/dolar paritesinin 0,95-1,05 bandında işlem göreceğini öngördü.
KIYMETLİ METALLER VE EMTİA ÖNERİLERİ
Gümüşe yatırım:
Kıymetli metaller arasında sadece gümüşe yönelik tavsiyede bulunan Deutsche Bank, bu değerli metalin kazanç potansiyeline dikkat çekti.
VOLATİLİTE ENSTRÜMANLARI TAVSİYELERİ
Dolar/Kanada doları satışı:
Volatilite bazlı enstrümanlarda Kanada doları için satış öneren banka, doların bu tarafta güçlü bir performans sergileyeceğini ifade etti.
Dolar/İsviçre frangı alımı:
Volatiliteye yönelik diğer bir öneride, İsviçre frangına karşı dolar alımı yapılması gerektiği vurgulandı.
2025 yılında yatırım planlarınızı şekillendirmek için bu önerileri değerlendirmek kazançlı olabilir. (dünya)
Alman devi Deutsche Bank'tan kritik faiz tahmini
Deutsche Bank'tan TCMB faiz indirimi tahmini
Deutsche Bank: Türkiye ekonomisi yumuşak iniş yolunda
Deutsche Bank, ABD büyüme tahminlerini yükseltti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.