<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDershaneler ne kadar vergi verdi?----

Dershaneler ne kadar vergi verdi?

Dershaneler ne kadar vergi verdi?
23 Kasım 2013 - 04:01 www.finansingundemi.com

Mehmet Şimşek, vergi mahremiyetinin kaldırılabileceğini söyledi. Şimşek, dersanelerden geçen yıl 310 milyon lira vergi kesildiğini açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi mahremiyetinin ve uzlaşma müessesesinin kaldırılabileceğini açıklayarak, “Herkes hemfikirse buna karşı durmam. Bu konuda çok açığım, takıntım yok” dedi.
Bakan Şimşek, kapatılması gündeme gelen dershanelerden 2012 yılında 310 milyon liralık vergi kesintisi yapıldığını da söyledi.

176 MİLYON LİRA KDV

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, dershanelerden elde edilen vergi gelirini de açıkladı. Dershanelerin kurumlar vergisi olarak 2012 yılında 16.5 milyon lira ödeme yaptığını belirten Şimşek, “KDV olarak 176 milyon lira, dershane çalışanın ücretinden kesilen gelir vergisi de 118 milyon lira. Toplamda dershanelerden yapılan kesintiler 310 milyon liradır” dedi. “Sayıştay hiç denetim yapmamış rapor üretmemiş gibi görüşleri eleştirinin ötesinde görüyorum” diyen Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vergi mahremiyeti konusunu isterseniz kaldıralım. Bu konularda çok açığım, böyle bir takıntım yok. Bunların yararı, zararı tartışılmalı. 60 yıldır uygulanan hususlar var. Meclis’te herkes hemfikirse bu iki konuda ben açık söylüyorum hiçbir şekilde karşı durmam.  Benim gönlümde yatan okula giden bir çocuğun babasının bile vergisini internette görmesine ben dünden razıyım. Vergi mahremiyetini  kullandığımız arkasına saklandığımız bir husus değil. Şirketler çıkıp konuşuyor. Şu şirkete denetim yapıyor musunuz dediklerinde biz cevap veremiyoruz. Şirketler Maliye lehinde, aleyhinde belge sızdırılıyor biz yorum yapamıyoruz. İnsanlar sermayesini riske atmaz, üretim yapmazsa bu ülkede vergiye konu faaliyet olmaz. Bu konuda sıkıntılıyız. Sık sık söylüyorum gri alanları mükellef aleyhine kullanmayın. Bizde çok gri alan var. 52 bin denetim yaptık, burada mükellefin hakları çok önemli. Denetimin hukuk içinde yapılması çok kritiktir. Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan yatırıma ihtiyacı var. Yanlış uygulamalara girelim Türkiye’deki yerli yatırımcıda dışarı çıkar. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)