Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güven Karaca, 163 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "2023'te 2,5 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz." dedi.
Antalya'da fuara katılan Karaca, geçen sene deri ve deri mamulleri sektörünün 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.
Yılın 10 ayında geçen senenin toplam rakamının üzerine çıktıklarını belirten Karaca, ekim sonunda 1,77 milyar dolar ihracat yaparak, bir önceki yılın ihracat rekorunu kırdıklarını hatırlattı.
Güven Karaca, ihracatın kasım sonunda 1,86 milyar dolara yükseldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Yılı 2 milyar dolar ihracatla kapatmayı hedefliyoruz. 163 ülkeye ihracat yapıyoruz, en çok Almanya, İtalya, Rusya ve ABD'ye ihracatımız var. 2023'te ise 2,5 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. İhracat yaptığımız ülkelere bölgesel baktığımızda yüzde 40'ı Avrupa Birliği, yüzde 16'sı Doğu Bloku ülkeleri ve yüzde 16'sı Orta Doğu ülkeleri şeklinde devam ediyor."
Karaca, 2021'i 9,5 dolar ortalama kilogram değeriyle kapatırken, günümüzde kilogram fiyatının 11-12 dolarlara çıktığını belirterek, bir sonraki yılda ortalama kilogram değerini 13 dolarlara çıkarmak istediklerini söyledi.
"Dünya markaları Türkiye'yi tercih ediyor"
Bazı dünya markalarının Türkiye'de üretim kararı aldığını belirten Karaca, şöyle konuştu:
"Pek çok global firma salgından sonra Türkiye'de üretim yapmanın önemini anladı. Avrupa bölgesine çok yakın bir noktada üretim yapmış oluyor. Türkiye'de üretim yapmak için dünya markalarının temsilcilerinden talep var. İki hafta içerisinde ABD'de ve Avrupa'dan bazı global markalarla istişareler yaptık. Her biri yılda 50 milyon dolar ihracat yapan firmalar."
Deri mamullerinde rekor ihracat
Deri sektöründe ihracat rekoru kırıldı
Tekstil ve moda sektöründe farkındalık: Sürdürülebilir Gelecek
Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısıyız
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.