BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDerbinin gerçek kazananı ekonomi oldu!----

Derbinin gerçek kazananı ekonomi oldu!

Derbinin gerçek kazananı ekonomi oldu!
22 Kasım 2016 - 09:42 www.finansgundem.com

950 milyon liralık Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasının gerçek kazananı ekonomi oldu

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın ezeli rekabeti toplam değeri 950 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olurken, 90 dakikanın sonunda gerçek kazanan ekonomi oldu. Transfermarkt verilerine göre sadece Süper Lig'İn piyasa değeri 1.8 milyar liraya ulaştı. Buna bir de futbolun tüketim harcamaları eklenince toplam rakam 2 milyar lirayı aşıyor. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen karşılaşma, 1 hafta öncesinde başlayan firma ürün satışları, reklam ve yayınlarıyla da 200 milyon liralık bir piyasaya işaret ediyor.

44 BİN KİŞİ STATDA YÜZBİNLER SOKAKTA

44 bin 754 biletli seyircinin izlediği dev maçta sezonun taraftar rekoru kırıldı. Bunun dışında, yüzbinlerce Fenerbahçe taraftarı Kadıköy sokaklarında para harcarken maçı izlemek için ortalama bir kafeye kişi başı 30 liradan başlayan ücretler ödendi. Kulüp yönetimi, maçtan önce hazırlattığı özel tişörtü, hemen satışa çıkardı. Haliyle ihya oldu.

SONUCU BELLİ MAÇA ÖZEL TİŞÖRT

Tişörtün üzerinde ağlayan bir aslan resmi ve “Hello Kity, 20.11.2016 Kadıköy" yazısı yer aldı. Fenerbahçe ve şirketlerin ürün satışları yanında seyyar piyasada sokaktaki yerini aldı. Her sene en az iki kere vuku bulan olay, rakamlarıyla ve mutlu satışlarıyla yüzleri güldürdü.

KADIKÖY ESNAFI BUGÜNÜ BEKLİYOR

Kadıköy'ü özel kılan ve cirolarını patlatan nedenlerden biri stadın konumu. Merkezi bir yere inşa edilen futbol mabetleri, o bölge ekonomisine olumlu yönde yansıyor. Özellikle Uluslararası maçlarda konuk takım taraftar harcalamalarının esnafa çok büyük katkı sağladığına dikkati çeken Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı," O bölgedeki firmalar için bu tür aktiviteler çok önemli. Maç dönemleri esnafa artı ek bir gelir kapısı" diyor.

MEVZU GALATASARAY İSE SATIŞLAR YÜZDE 50 ARTAR

Sabah saatlerinden itibaren dolmaya başlayan Kadıköy sokaklarında adeta bayram havası esiyor. Yemek, içecek, giysi, kaşkol, bileklik, bilet, hatta çekirdek, kısacası aklınıza ne gelirse bu piyasada satılıyor. Konuştuğumuz esnaf, maç günleri yüzde 20'lik gelir artışının derbilerde özellikle mevzu bahis Galatasaray olunca yüzde 50'lere yaklaştığını söylüyor. Kısacası tüm ülkenin dört gözle beklediği ezeli rekabetteki dev randevu kazançlarıyla harbi harbi derbi piyasası unvanını fazlasıyla hak ediyor

'Zafer coşkusu harcama yaptırır'

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 90 dakika öncesi ve sonrasındaki harcamaların ekonomiye ilaç gibi geldiğini paylaşıyor. İnsanların tüketim alışkanlıklarının mutluluk ile de yakından ilgili olduğunu belirten Palandöken'in sözleri bizim sarı kanaryanın hayata guvenle bakmasını ve sevinmesini sağlayacak türden: “Zafer coşkusu; yemek yedirir, su içtirir,harcama yaptırır. Piyasaya da olumlu yansıyor. Binlerce adet bayrak, ürün satışı sadece bir günde oluyor."

MOTİVASYON TAKIMDA

Stad etrafındakiesnafın belli günlerde ilave iş potansiyeli yakalayabildiğinin altını çizen; Turizm Restaurant Yatırımcıları Derneği Başkanı Kaya Demirer, “Bu durum takımların o sene içindeki performans ve kupaya vs yakın olmaları ile alakalı. Sonuç olarak; bölgedeki küçük esnafa günlük destek olsa da asıl kazanç stadyumların kendi işletmeleri durumundaki tüketim noktalarında" değerlendirmesini yapıyor.

SU SATIŞI TAVAN

Sırada bekleyenin imdadına yetişen satıcılar, hemen her yerde karşınıza çıkıyor. Sokak piyasasının belki de en zahmetsiz satışını yapıyorlar. Ahmet Y., bir marketin alışveriş arabasına doldurduğu suları, sadece birkaç saatte iki kez doldurup boşalttığını anlatıyor. Şükrü Saraçoğlu'nun girişinde konumlanan satıcı ile yaptğımız sohbet sırasında yanımızdan geçen taraftarların coşkulu talebi bu sözlerin kanıtı niteliğinde.


Kalbim Cimbomlu ama Fener nereye ben oraya

Kadıköy'de atkı satan Vahap Yılmaz, “Fener nereye ben oraya" diyerek sezon boyu günde 30 ila 50 ila adetlik satışlar yaptığını söylüyor. Derbi günlerinde bu sayının 100'e çıktığını anlatan Yılmaz için 5 liradan sattığı ürünlerin günlük net karı 300 lira. Mehmet Y. İse Galatarasaylı olmasına rağmen Fener bereketini seçmiş: “Kalbim Cimbom'dan yana gel gör ki satışlar burada tavan. Seyrantepe'den sonra piyasada eski canlılık yok. Bahariye caddesi 5'ten sonra binlerce insanla dolup taşıyor."

SİMİT OLDU SANA 2 TL

Simitçiler, ucuz yollu karnını doyurmak isteyenlerin de vazgeçilmezi. İbrahim G. normalde 100 olan simit satışının 200'lere çıktığını anlatıyor. Bizim 1 liralık simitler de oluyor 2 lira. 5 liradan satılan bileklikler, 10 liralık şapka ve 20 liralık tişörtlerin satışından derbi günlerinde 400 liralık kazançlar olduğunu öğreniyoruz. Aylık gelir ise 3 bin lira civarında.

Yenişafak

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)