Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar için mevcut ve yeni kredilerde 6 Şubat'tan itibaren 6 ay boyunca vade ve taksit kolaylığı imkanı tanıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin de kredilerde ilave kolaylıklar sağlanacağını açıkladığı 10 ilin toplam kredi borcu 696 milyar 958 milyon lirayı buluyor. Takipteki kredileri de kapsayan toplam kredi yükümlülüğünün yüzde 67'si Gaziantep, Adana ve Hatay'a ait. 10 ilde, batık krediler olarak adlandırılan takipteki alacakların toplamı ise 17 milyar 972 milyon lirayı buluyor.
BİREYSEL BORÇ MİKTARI 108.3 MİLYAR
BDDK Fintürk verilerine göre 2022 sonu itibarıyla depremin vurduğu 10 ilimizde hanehalkının konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinden oluşan 108 milyar 393 milyon liralık tüketici kredisi borcu mevcut. Bu borcun 4.8 milyar lirası taşıt, 32.8 milyar lirası konut, 63 milyar lirası ihtiyaç, kalan 7.7 milyar liralık tutar ise kredili mevduat hesaplarından kaynaklanan borçları oluşturuyor. Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, bu illerde firmaların kredi borcu ise 570 milyar 592 milyon liraya ulaşıyor. Takipteki kredileri 14 milyar 18 milyon lirası şirketlere ait olurken, vatandaşın bireysel kredi borçlarının 3 milyar 953 milyon liralık kısmı batık kredi olarak bankaların takibinde.
50.8 MİLYAR LİRALIK KREDİ KARTI BORCU
Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle tüm ülkede artış gösteren bireysel kredi kartı borçları ise 10 ilde toplam 50 milyar 869 milyon lirayı buluyor. Kart borcu 12.4 milyar lira ile Adana ilk sırada yer alırken bu kenti 8.9 milyar lira Gaziantep, 6.8 milyar lira tutarında kart borcu ile Hatay takip ediyor. İhtiyaç kredi borcu en yüksek şehir yine 15.3 milyar lira ile Adana olurken, Gazianteplilerin 10.6 milyar lira, Hataylıların ise 9.3 milyar lira ihtiyaç kredisi borcu var.
Mobius: Türkiye'de yatırımlarımızın olması bizi korkutmuyor
ABD'den Türkiye ve Suriye'ye ekstra 85 milyon dolar
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık destek
TMSF'den AFAD'a 102 milyon TL yardım
Deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatı ertelenecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.