Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Marmara açıklarında önceki gün meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremle sarsılan İstanbul'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 125 bini aşkın konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olası afetlerde yaşanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek, yapı güvenliğini sağlamak amacıyla İstanbul'da da kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çerçevede, Esenler ve Pendik'te üçer, Bağcılar, Beyoğlu, Kartal, Küçükçekmece, Sarıyer'de ikişer, Bayrampaşa, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Sultangazi, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde birer olmak üzere toplam 25 bölge, riskli alan ilan edildi.
Toplam bin 104 hektarı kapsayan bu bölgelerde, 84 bin 548 konut ve iş yerinin yer aldığı 25 bin 363 bina bulunuyor. Afet riski taşıyan bu binalarda ise toplam 169 bin 247 kişi yaşıyor.
Risk tespiti yapılan 957 bina yıkıldı
Riskli alanların yanı sıra vatandaşların başvuruları sonucunda riskli yapılar da tespit ediliyor. Bu kapsamda yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda, toplam 7 bin 328 binanın riskli olduğu belirlendi.
Bu binalarda ise 36 bin 223'ü konut, 5 bin 106'sı iş yeri olmak üzere toplam 41 bin 329 bağımsız bölüm bulunuyor. Bu kapsamda 6 bin 683 konut ve iş yerinin yer aldığı 957 binanın yıkımı ise tamamlandı.
İstanbul'a 20 milyon lira kaynak aktarıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca şimdiye kadar kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere idarelere 20 milyon 889 bin lira kaynak aktarıldı. Ayrıca belediyelere vatandaşlara yapılacak kira yardımı için 19 milyon 389 lira gönderildi.
Bakanlık, kentteki 5 bin 618 kişiye ise 10 milyon 913 bin 556 lira doğrudan kira yardımında bulundu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.