Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en büyük konteynır operatörlerinden biri olan CMA CGM, yine denizcilik devlerinden biri olan Alman Hapag Lloyd'u satın almak için hamle yaptı. CMA CGM dünyanın en büyük üçüncü konteynır taşımacısı iken Hapag Lloyd altıncı sırada yer alıyor. Bu iki firma birleşmesi halinde oluşan şirket dünya liderlik koltuğuna oturacak. İki şirketin birleşmesi halinde 4.2 milyon TEU'luk bir büyüklük oluşuyor. Bu rakam da 4.1 milyon TEU kapasiteye sahip Maersk'ü geçmek için yeterli. 12 milyar ve 15.7 milyar dolarlık ciroları olan firmaların toplam cirosu ise 27.7 milyar dolara ulaşmış oluyor. İki firmanın birleşme görüşmelerinde Hapag Lloyd tarafının firmanın Alman kalmasını ve merkezinin taşınmamasını istediği belirtiliyor.
ORTAK ONAYLADI
CMA CGM'in satın alma çabaları olduğunu Hapag Lloyd'un yüzde 25 ortağı olan Klaus-Michael Kühne, doğrularken şirketten böyle bir görüşme yapılmadığı açıklaması geldi. Şu anda hissedarların büyük kısmı böyle bir teklif ile ilgilenmediklerini duyursa da yapılan kulis haberlere göre iki şirketin birleşmesinde bir satın alma da olmayabilir. Yani bir şirketin diğerine herhangi bir para ödemesi olmadan birleşme modeli üzerinde de çalışılıyor. Sektörde yıllardır bir konsolidasyon süreci yaşanırken hem Avrupa hem de Uzakdoğu'da birçok firma birleşiyor ve böylece ölçeği artırarak ayakta kalıp daha fazla kâr yazıyor. İki firmanın birleşmesi halinde dünyadaki toplam taşımanın yüzde 18.8'ini elinde bulunduracağı hesaplanıyor. Konteynır taşımacılığı alanında firmaların halihazırda arz fazlası var ve sektör son 10 yıldır zor günler geçiriyor. Örneğin Hapag Lloyd geçtiğimiz ay yıllık tahminlerinde yanılmış ve fiyatların beklenenden yavaş toparlandığını ve yakıt ile diğer giderlerin de çok hızlı arttığını duyurmuştu. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının da şiddetlenmesi ve yayılması sonrası oluşacak hacim daralmasından firmaların nasıl veya ne kadar etkileneceği ise henüz netleşmiş değil.(Barış Ergin/Sabah)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.