BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Deniz'ciydi 'Binici' oldu----

'Deniz'ciydi 'Binici' oldu

'Deniz'ciydi 'Binici' oldu
14 Ocak 2013 - 17:18 www.finansgundem.com

Eski Denizbank çalışanı Ali Küçük, Avrupa Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri oldu

Dünyada binicilik sporuna yön veren en büyük iki kurumdan biri olan Avrupa Binicilik Federasyonu (EEF)’nun yeni Genel Sekreterliği’ne, Türkiye Binicilik Federasyonu (TBF) Eski Genel Sekreteri Ali Küçük getirildi.  Küçük,  yeni göreviyle binicilikte bu seviyeye atanan en genç yönetici ünvanının da sahibi oldu. Kendisi yeni görevi için önümüzdeki haftalarda Almanya’ya yerleşecek. 
EEF Başkanı Hanfried Haring yaptığı açıklamada; kurumun yeni yapılanma ve hedefleri doğrultusunda bu atamanın önemine değinerek, Küçük’ün binicilikteki teknik seyiyesi ile tecrübesine vurguda bulundu.
Ali Küçük ise; “Bu atama hem ülkemiz hem de bölgemizdeki binicilik sporu açısından oldukça önemli. EEF dünyada binicilik sporuna yön veren en büyük iki kurumdan biri... Futbol ile karşılaştırıldığında FIFA ve UEFA kurumlarının binicilikteki karşılığı FEI ve EEF.  Dünya’da binicilik faaliyetinin yüzde 80’i Avrupa ülkelerinde gerçekleşiyor. Üç adet Olimpik branşa sahip olan bu sporda Avrupa kıtası doğal olarak çok önemli bir yere sahip. Binicilik, ayrıca ülkelerin gayri safi milli hasılalarına ciddi düzeyde etkileyen bir endüstri haline gelmiş durumda.” dedi.
Eski Deniz'ci Avrupa Binicilik Federasyonu’nda...
Çalışma hayatına DenizBank’ta başlayan Küçük, “Mevzuat ve yönetmelik anlamında Brüksel’deki Avrupa Birliği ve alt komisyonları ile de birçok ortak çalışmamız olduğundan konunun bizler açısından başka önemli tarafları da mevcut. Bu ciddi görevde aldığım sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Diğer taraftan bu başarıda DenizBank gibi bir kurumla iş hayatına girmiş olmanın avantajlarını yaşadığımı düşünüyorum. Gerek iş disiplini gerekse ortak akıl ve takım çalışmasının bu seviyelerdeki işlerde ne kadar önemli olduğunu orada bizzat yaşayarak deneyimledim. Hemen sonrasındaki TBF yönetiminde kıymetli yöneticiler ile çalışmış olmamı da bir şans olarak görüyorum” açıklamasında bulundu.
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmasını takiben iş hayatına DenizBank Genel Müdürlük’te adım atan Küçük 1998-2009 yılları arasında sırasıyla DenizBank Kurumsal Pazarlama ve DenizBank Finansal Kurumlar bölümünde çalıştı. Daha sonra ise 2012 yılı Kasım ayına kadar Türkiye Binicilik Federasyonu’nda Genel Sekreter olarak görev yaptı.
Avrupa Binicilik Federasyonu (EEF) çatısı altında 47 ülke bulunuyor.  2013 yılında ise kurumun binicilik sporunda öncelikli olarak gelişmekte olan ülkelere özel projeler üretme/gözetme ile birlikte fonlama sağlanması yönünde de çalışmaları olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)