BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank’ın ‘internet bankacılığı’ sırları ----

Denizbank’ın ‘internet bankacılığı’ sırları

Denizbank’ın ‘internet bankacılığı’ sırları
05 Aralık 2014 - 07:40 www.finansgundem.com

Denizbank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik çığ gibi büyüyen hizmeti ve bankasını anlatıyor

SERAP SÜRMELİ – ÖZEL HABER
 
Bankacılık ekonominin temel taşlarından, finans dünyasının da olmazsa olmazı. Eskiden işlemler sadece şubeden yapılırdı ama şimdi rüzgar sanallaştı. Yeni trend intermet bankacılığı. Şubeye uğramadan, evden, arabadan, yolda yürürken ya da kafede otururken, bir tuşla işlem yapılıyor. Ve bu küresel hizmet, global ihtiyaç çığ gibi büyüyor. Türkiye Bankalar Birliği’nin son raporuna göre Türkiye’de 12 milyondan fazla bireysel ve 1 milyondan fazla kurumsal banka müşterisi internet bankacılığını aktif olarak kullanıyor. İnternet kullanımının yaygınlaşması ile online bankacılık her gün biraz daha devleşiyor.

KRİTİK SORULARA ÖNEMLİ YANITLAR MURAT ÇELİK’TEN 

Peki, Denizbank bu dinamik dünyada ne durumda? Hizmet yarışı nasıl gidiyor? Teknolojiye yönelik yatırımları ne? İnternet bankacılığı müşterisine nasıl bir çözüm, yenilik sunuyorlar? Stratejileri nedir? Müşteriler ne istiyor? İşlem hacimleri, yoğunluk ne kadar? Mağduriyetleri önlemede nasıl tedbir alıyorlar? Ve Türk internet bankacılığının  dünyadaki yeri? Hepsi de önemli, kritik sorular? Ya cevaplar…

Denizbank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik soruları yanıtladı.

“ŞUBEYE GİTMEYE GEREK YOK AÇIKDENİZ’DE HERŞEY VAR”
 
-İnternet bankacılığı stratejiniz nedir?
 
Murat Çelik: AçıkDeniz İnternet Bankacılığı, müşterilerimizin hızlı ve kolayca bankacılık işlemlerini yapabilecekleri, avantajlı faiz oranları ve düşük işlem maliyetleri ile birikimlerini daha avantajlı olarak değerlendirebilecekleri, dönem dönem yaptığımız kampanya ve iş birlikteliklerimizle özel indirimler kazanabileceği dijital kanallarımızdan bir tanesi.
AçıkDeniz İnternet Bankacılığı üzerinden, para transferlerinden fatura ödemelerine, yatırım işlemlerinden kredi kartı işlemlerine kadar birçok işlem gerçekleştirilebilmektedir. Bunların yanı sıra müşterilerimiz, şubeye gitmeye gerek kalmadan AçıkDeniz’den ihtiyaç, mortgage ve taşıt kredilerine başvuru da yapabiliyorlar. Üstelik  Haziran ayında AçıkDeniz İnternet Bankacılığı'nda kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurarak bireysel karşılama sayfamızı müşterilerimizin daha rahat ve pratik kullanabilmeleri için yeniledik. Bu ay ise KOBİ müşterileri için karşılama sayfamızı yeniliyoruz.
Amacımız geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de müşteri eğilimleri doğrultusunda ihtiyaçları en pratik şekilde karşılayarak hizmet vermeye devam etmektir.
 
 
-İnternet bankacılığı yapan müşteri sayınız nedir? şu anda hedeflediğiniz rakamda mısınız?
 
Murat Çelik: AçıkDeniz İnternet Bankacılığı kullanıcı sayımız ise geçen yılın Kasım ayına kıyasla %68 oranında artış göstermiştir. Pazar payımız 2013 yılının 3. çeyreğinden 2014 yılının 3. çeyreğine %41 oranında yükselmiştir. Önümüzdeki dönemlerde bu artışın devamlılığını sağlamak için çalışıyoruz.

YOĞUN İŞLEM TRAFİĞİNDE HİSSE SENETLERİ İYLK SIRADA
 
-Müşterilerin internet bankacılığında aradıkları özellikler nedir?
 
Murat Çelik: İnsanlar artık yaşamlarında hız, kalite ve kolaylık arıyor; yerinden kalkmadan alışveriş yapabilmeyi, fatura ödemeyi ya da sosyalleşmeyi tercih ediyor. Bankacılık işlemlerini şubeye gitmeden, internetten (ya da mobil kanallardan) yapan kullanıcıların sayısı giderek artıyor. Güvenlik, hız ve hizmet kalitesi de bu tercihte önemli bir yere sahip. Bankalar bu konuda büyük bir rekabet içinde; bu rekabet de internet bankacılığının yaygınlaşmasını etkiliyor.
 
-Hisse senedi, döviz işlemleri, vadeli hesap, yatırım fonları, fatura, kredi kartı ödemeleri arasında bir sıralama yapmak gerekirse internette işlem yoğunluğu hangisinde? Oranlar nedir? İşlem hacmi ne kadar?
 
Murat Çelik: İşlem gruplarına göre ayırmak gerekirse sıralama da ilk sırayı hisse senetleri almakla birlikte,  döviz işlemleri, fatura işlemleri, kredi kartları, vadeli hesap işlemleri gibi sıralayabiliriz.

İNTERNET BANKACILIĞINI KAMPANYA İLE ÖZENDİRİYORUZ
 
-Alternatif dağıtım kanalları içinde internet bankacılığının yeri nedir?
 
Murat Çelik: Her ne kadar eğilimin mobiliteye kaydığını gözlemlesek de, internet kanalında işlem maliyetinin düşük olması,  eski kullanıcı alışkanlıkları ve geniş işlem setiyle vazgeçilmez kanal olarak yerini korumakta.  Ayrıca müşterilerimize zaman kazandırmasının yanı sıra bankacılık işlemlerini her an her yerden gerçekleştirebilme imkanı da sağlıyor. Yaptığımız kampanyalar ile müşterilerimizi internet bankacılığını kullandırmaya özendirmek için ödüllendirmeye çalışıyoruz.

-Türkiye internet bankacılığının dünyadaki yeri sizce nedir?
 
Murat Çelik: Dijital kanalların müşteriler arasında yaygınlaşması çok hızlı gelişmekte; buna göre ürün ve hizmet çeşitliliğinde önemli artışlar bekliyoruz. Müşteriler artık geleneksel kanal kullanımlarını çok fazla tercih etmiyor, bankacılık işlemlerinde hız ve avantaj bekliyor. Ülkemizde ise bankalar arası rekabet ve kullanıcının alternatif kanallara olan ilgisinin yüksek olması sebebiyle Dünya ortalamasının üzerinde konforlu bir internet bankacılığı deneyimi sunulduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
 
MURAT ÇELİK HAKKINDA

1968 yılında Elazığ'da doğdu. 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Kariyerine Yazılım Mühendisi olarak başlayan Çelik, Intertech'te sırasıyla Projeler Bölüm Müdürlüğü, Temel Bankacılık Yazılım Genel Müdür Yardımcılığı ve 2009 yılında Şirket Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Şubat 2012’de Denizbank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır
 
PAZARTESİ: TEB - HSBC
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)