BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDenizbank’ı ‘sat’ dediler----

Denizbank’ı ‘sat’ dediler

Denizbank’ı ‘sat’ dediler
05 Mayıs 2011 - 08:24 www.finansgundem.com

Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Mariani, Denizbank için birçok teklif geldiğini söyledi

Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Mariani, bankanın Dexia grubu içinde büyük bir ağırlığı olduğunu belirterek, Avrupa Birliği Komisyonu’nda bankanın satılması yönünde baskı ile karşılaştıklarını ve bunu kesin bir dille reddettiklerini söyledi. Dexia CEO’su Pierre Mariani, 2008 krizinde devlet desteği almak zorunda kalan grubun Avrupa Birliği Komisyonu’nda Denizbank’ı satmaya zorlandığını ancak grubun kesin bir dille karşı çıktığını söyledi.
Bir çok yatırım bankasının kendilerine “Denizbank’ı satmayı düşünür müsünüz?” diye sorduğunu anlatan Mariani, “Ben Türkçe cevap veriyorum. Kısaca ’yok’ diyorum ve konuyu hemen kapatıyorum. Ayrıca Avrupa Komisyonu ile Dexia olarak yeniden yapılandırma planlarını müzakere ederken, yine Denizbank’ı satma konusu gündeme geldiğinde ben kesin bir dille konuyu kapattım ve böyle bir konuyu konuşmayı reddettim” dedi.
Avrupa Komisyonu ile müzakerelerde Denizbank’ın Dexia bünyesinden koparılmaması için aylarca mücadele ettiğini ifade eden Mariani, “Bu süreç aslında çok karmaşıktı. Kriz döneminde devlet garantisi almak zorunda kaldık ve bunun bedelini ödedik. Burada ödeyebileceğimiz en büyük bedel Denizbank’ı kaybetmekti. Bunda da direndik ve Denizbank’ı satmadık” şeklinde konuştu.
Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Mariani, düzenlenen basın toplantısında bankanın 2014 yılı hedeflerine ilişkin bilgi verdi.
Mariani, 2014 yılında Denizbank’ın Dexia içindeki toplam karın yüzde 27’sini oluşturmasını beklediklerini, 2014 sonuna kadar 850 şubeye ulaşmayı ve makro ekonomik durumla ilgili öngörülerin az çok gerçekleşmesi durumunda da yaklaşık 1.2 milyar lira vergi öncesi kara ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Bruneel’in emekli olması nedeniyle boşalan bu göreve, bankanın genel kurulunda yapılan seçimle Mariani getirildi.
‘Hızlı şubeleşmeye devam edeceğiz’
Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Mariani, Denizbank’ın Dexia için çok kilit bir unsur olduğunu her zaman akılda tutarak hareket ettiklerini söyledi. Türkiye’nin müşteri kazanımı ve aktif büyümesi açısından Dexia’nın geneline göre daha iyi performans gösterdiğini belirten Mariani, şöyle konuştu: “Türkiye’de geçen yıl 425 bin yeni müşteri kazanılmış. Günde yaklaşık bin müşteriye denk geliyor. 2 yıl içinde müşteri tabanımızı yaklaşık 1 milyon müşteri daha artırdığımızı görüyoruz. Geçen yıl 50 yeni şube açtık, mevduatı yüzde 34, kredileri yüzde 28 büyüttük. Sağlam bir müşteri tabanı, bankanın istikbali için en önemli teminat durumunda... Şube ağımızı çok önemli bir hızda büyütüyoruz, bu hızda da devam edeceğiz. 2014 yılına gelindiğinde Denizbank, Dexia içindeki toplam karın yüzde 27’sini temsil edecek. ”
2014’te Denizbank
* Dexia’nın toplam kârının yüzde 27’sini Denizbank oluşturacak.
* Şube sayısı: 850 olacak.
* Vergi öncesi kâr: 1.2 milyar liraya çıkacak.
* Çalışan sayısı: 14 bin 500 olacak.
* Müşteri sayısı: 6 milyon olacak
Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)